Liderul PSD, Liviu Dragnea, și ministrul Agriculturii, Petre Daea, au apreciat, luni, în timpul unei vizite în județul Olt, calitatea tomatelor românești, cei doi arătând că “pământul dă gustul roșiei”. Atât liderul social-democraților, cât și ministrul Agriculturii au mâncat roșii în solarul unui legumicultor din localitatea olteană Cilieni.
Dragnea și Daea au gustat din roșiile din prima producție a acestui an . Deși soiul este unul adus din Bulgaria, liderul social-democraților a subliniat că tomatele sunt românești, scrie News.ro.
"Știți la ce spun eu roșie românească? La o roșie care este crescută în pământul acesta. În afară de soi, cel mai important este ce avem în pământ. Puteți pune această sămânță de roșie, în orice sol din lume și nu va avea același gust. Pământul îți dă gustul roșiei. O face gustoasă, bogată, parfumată. Nu contează sămânța. Și înainte erau aduse soiuri din Bulgaria pentru că erau bune. Roșiile românești sunt alea mari, care apar pe undeva prin vară-toamnă”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a mușcat dintr-o tomată de la Cilieni.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a subliniat faptul că solul românesc este cel care ajută la calitatea tomatelor. "Același soi este diferit în pământul românesc, față de cel bulgăresc. Aici este mai bun ca oriunde”, a precizat Petre Daea.
Liderul social-democraților a mai spus că românii ar trebui să știe ce conțin roșiile românești, dar să fie informați și despre calitatea celor din import.
"Trebuie să prezentăm public ce conține o roșie românească și ce conțin roșiile din alte țări. Atunci să fie conștienți, dacă vor să se otrăvească. Există posibilitatea să mănânci ceva curat și noi cu asta am crescut cu toții (...) România este inundată, de ani de zile, de roșii din afară și eu nu-mi permit să cert românii, dar poate că ține și de noi, cei care cumpărăm. Până la urmă, depinde de cerere. Eu n-o să cumpăr în viața mea o roșie din altă țară”, a mai precizat Liviu Dragnea.
În timpul vizitei în localitățile oltene Cilieni și Rusănești, Liviu Dragnea a vizitat solariile unuia dintre producătorii agricoli. În județul Olt, peste 1.500 de persoane s-au înscris în Programul pentru tomate, aceștia având posibilitatea de a primi de la stat 3.000 euro dacă reușesc să vândă 2.000 kilograme până la finalul lunii mai sau în perioada noiembrie-decembrie.