Fermierii mai pot accesa 61 de milioane de euro din fonduri europene pentru procesarea produselor alimentare

Fermierii mai pot accesa 61 de milioane de euro din fonduri europene pentru procesarea produselor alimentare
scris 6 oct 2016

Aproximativ 61 de milioane de euro mai sunt disponibili pentru finanțarea proiectelor ce privesc procesarea produselor agricole, a anunțat, joi, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Potrivit informațiilor furnizate, fondurile disponibile sunt nerambursabile și pot fi accesate prin intermediul submăsurii 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Data limită până la care AFIR primește proiecte prin această măsură este 31 octombrie 2016. Proiectele se depun online pe pagina oficială a agenției.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Prin această măsură se pot obține, în funcție de tipul candidatului și de investiția propusă, până la 2,5 milioane de euro per proiect. Sprijinul nerambursabil este de maximum 50% din totalul cheltuielilor eligibile.

Investițiile finanțate prin această măsură au ca scop modernizarea unităților de procesare și comercializare, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese, dar și creșterea numărului de locuri de muncă.

Un exemplu de proiect care a fost implementat cu finanțare europeană este modernizarea unei fabrici de legume din județul Buzău, cu o investiție de 1,5 milioane de euro.

Înainte de modernizare, întreprinzătorul avea o capacitate de 500 tone de conserve pe an.

Joseph Stiglitz: Italia și alte state vor ieși din zona euro în anii următori CITEȘTE ȘI Joseph Stiglitz: Italia și alte state vor ieși din zona euro în anii următori

În prezent, ca urmare a implementării proiectului, societatea dispune de patru linii tehnologice de produs și îmbuteliat roșii decojite, de îmbuteliat piureuri de tomate, o alta pentru vâscoase și încă una de preparat diferite sortimente de legume.

Totodată, capacitatea de producție a crescut semnificativ, de aproape trei ori, la 1.400 tone de conserve pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
afir