Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut

Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Efectivele de animale din Uniunea Europeană au scăzut anul trecut comparativ cu 2022, arată datele publicate de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Efectivele de porcine și bovine au scăzut cu 1%, cele de ovine cu 3%, cele de caprine cu 5%, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție - Abatorul Periș și Grupul Cathedral își unesc forțele pentru consolidarea poziției pe piața cărnii din România CITEȘTE ȘI Tranzacție - Abatorul Periș și Grupul Cathedral își unesc forțele pentru consolidarea poziției pe piața cărnii din România
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Anul trecut, în UE erau 133 de milioane de porci, 74 de milioane de bovine, 58 de milioane de oi și 11 milioane de capre.

În ultimul deceniu au scăzut toate speciile de animale. Cel mai puțin s-au redus efectivele de bovine, cu 5% comparativ cu 2013, urmate de porci (minus 6%), oi (minus 9%), cel mai sever declin fiind la capre, cu 15%.

Deși la nivelul UE modificările la efectivele de porcine și bovine în 2023 comparativ cu 2022 au fost relativ modeste, au existat evoluții diverse în rândul statelor membre.

Croația și Irlanda au avut cel mai sever declin al efectivelor lor de porcine (minus 10% comparativ cu 2022), în timp ce Bulgaria și Malta au avut creșteri semnificative (21% în ambele țări).

Letonia a raportat cea mai mare scădere a efectivelor de bovine în 2023 (cu 6% față de 2022), urmată de Lituania, Estonia, Portugalia, Finlanda și Ungaria (toate cu un declin de aproximativ 3%). Ciprul a fost singurul stat cu o creștere modestă (+1%), în timp ce efectivele de bovine în Malta, Polonia și Irlanda au rămas aproape nemodificate față de nivelul din 2022. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
animale