Agroland, cu cea mai mare rețea de magazine agricole din România, pregătește achiziția unei fabrici

Agroland, cu cea mai mare rețea de magazine agricole din România, pregătește achiziția unei fabrici
scris 24 mai 2022

Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, pregătește achiziția Fabrica de Nutrețuri Combinate, situată în Caransebeș, cu 950.000 euro.

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, cu sprijinul DPD și al Asociației Române a Magazinelor Online, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

Agroland Business System estimează o cifră de afaceri de 241 milioane de lei în 2022, EBITDA de 20,7 milioane de lei și un profit net de 13 milioane de lei. Compania are în vedere investiții totale de aproximativ 17 milioane de lei pe parcursul acestui an în dezvoltarea tuturor liniilor de business.

Urmărește-ne și pe Google News

„În 2022, dorim să consolidăm poziția Agroland în România prin continuarea dezvoltării accelerate pentru toate liniile noastre de business. Totodată, vom continua să creștem numărul de angajați, vom întări echipa de conducere și vom numi un Consiliu de Administrație care să ne sprijine în procesul de dezvoltare a companiei. În acest sens, ne bucură intrarea în acționariatul companiei a unor investitori instituționali, precum SevenX, controlat de Leonard Leca și Iulian Cîrciumaru, care deține în prezent o participație de 3% în Agroland, Leonard Leca fiind și unul dintre membrii viitorului Consiliu de Administrație al companiei. De asemenea, cele 14,7 milioane de lei atrase în cadrul majorării de capital încheiate în luna ianuarie a acestui an ne aduc într-o situație favorabilă din punctul de vedere al fluxului de numerar și oportunităților prezente pe piață”, a declarat anterior Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

Compania are în vedere investiții totale de aproximativ 17 milioane de lei în 2022, axate pe deschiderea de noi magazine, extinderea afacerii avicole, modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeș și dezvoltarea magazinului online.

Pe lângă aceste investiții, Agroland are în vedere și demararea de proiecte de sustenabilitate, prin investiții în instalarea de panouri fotovoltaice și utilizarea de alte soluții de energie regenerabilă pentru magazinele, depozitele și fermele sale. Obiectivul pe termen mediu în această direcție este ca toate liniile de business ale Agroland să își reducă semnificativ amprenta de carbon prin utilizarea surselor proprii de energie verde.  

„Amenințările aduse de pandemia de COVID-19 par să se îndrepte spre cote mai reduse comparativ cu anii precedenți. Însă, anul 2022 vine cu noi provocări, precum inflația, creșterea prețurilor la energie și potențiale întreruperi ale lanțurilor de aprovizionare. Într-un final, toate acestea vor duce la majorarea prețurilor pentru consumatorul final. Chiar și în aceste condiții, exact cum am procedat și în 2020, nu avem de gând să stăm pe margine și vom continua să investim în dezvoltarea tuturor liniilor de business din cadrul companiei. Deși prețurile alimentelor cresc în fiecare zi, observăm o activare a micilor fermieri, care sesizează oportunitățile din piață și doresc să își crească afacerile”, a adăugat Horia Cardoș.
 
În 2022, compania se așteaptă ca vânzările realizate de cele 12 magazine Agroland MEGA care au fost deschise anul trecut să crească pe fondul maturizării acestora. Totodată, Agroland are în plan deschiderea a încă 10 noi magazine Agroland MEGA în acest an și vizează o cifră de afaceri dublă generată de acestea comparativ cu anul 2021. În plus, compania își propune să deschidă și alte 10 noi magazine tradiționale Agroland. 

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor

În ceea ce privește performanța magazinelor în 2022, cele tradiționale vor contribui cu 60% la cifra de afaceri generată de această linie de business, iar cele din categoria MEGA, cu 40%. Obiectivul este ca în 2023, împărțirea să fie egală. De asemenea, Agroland vizează vânzări online de aproximativ 10 milioane de lei, o creștere cu 65% față de anul 2021. Pentru a atinge această cifră, compania va investi puternic în dezvoltarea platformei online, aceasta fiind un canal de vânzare complementar magazinelor fizice prin care pot fi atrași noi clienți.

Pentru ferma avicolă Mihăilești, compania are în plan creșterea capacității de producție, deoarece majorarea prețurilor alimentelor va duce la volume mai mari de vânzări. Astfel, este avută în vedere mărirea capacității de producție a puilor de o zi până la o capacitate de 1.000.000 de ouă de incubație pe lună și creșterea capacității de producție ouă de consum la minimum 180.000 de ouă de consum pe zi. În 2022, Agroland estimează o creștere cu 50% a veniturilor din această linie de business.

Agroland Business System este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piață de peste 170 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile AG sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piața AeRO.

Compania a fost fondată în anul 2009 la Timișoara de către antreprenorul Horia Cardoș și astăzi operează o rețea de 250 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie. De asemenea, compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi. Această platformă este formată din șase ferme aflate pe o suprafață de 30 de hectare în județul Giurgiu. Agroland este activă și în zona de tehnologie prin AgTech TM by Agroland. Acțiunile Agroland Business System sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 sub simbolul AG.

viewscnt
Afla mai multe despre
agroland business system
investiții