Zeci de centre de vaccinare din România și-au suspendat activitatea, iar altele au programul redus

Zeci de centre de vaccinare din România și-au suspendat activitatea, iar altele au programul redus
scris 25 iun 2021

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, declară că zeci de centre de vaccinare și-au suspendat activitatea, peste 136 de fluxuri din centre care însă sunt funcționale s-au închis, în timp ce alte centre reduc programul la câteva ore pe zi sau la câteva zile pe săptămână. Echipele medicale din aceste centre vor participa la campania de vaccinare din sate.

"Datele centralizate în ziua precedentă în ceea ce privește activitatea centrelor de vaccinare, vă pot spune că 45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea, alte 136 de fluxuri de vaccinare și-au sistat temporar activitatea din centrele care sunt în continuare active - sunt centre de vaccinare care aveau mai multe fluxuri și s-a redus, practic, numărul de fluxuri din acele centre pentru a putea permite desprinderea de echipe mobile care să asigure vaccinarea în mediul rural - și de asemenea pentru 314 centre de vaccinare a fost redus programul de lucru de la 12 ore la 6 ore sau sunt centre care au program chiar de 4 ore”, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță.

Urmărește-ne și pe Google News
LISTA Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie: crește numărul de participanți la spectacole, evenimente sportive, nunți, botezuri. Capacitate maximă pentru restaurante. Fără mască la birou. Facilități pentru vaccinați CITEȘTE ȘI LISTA Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie: crește numărul de participanți la spectacole, evenimente sportive, nunți, botezuri. Capacitate maximă pentru restaurante. Fără mască la birou. Facilități pentru vaccinați

El a menționat că există posibilitatea ca în perioada următoare să fie centre de vaccinare care să nu funcționeze una, două sau trei zile pe săptămână, pentru ca echipele din aceste centre să se deplaseze în mediul rural, scrie News.ro.

Conform lui Gheorghiță, în cadrul programului "Orașul vaccinează satul” au fost vaccinate, până în prezent, peste 62.300 de persoane.

În ceea ce privește vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie, Gheorghiță a arătat că la acest moment sunt 2.451 de astfel de cabinete care vaccinează, jumătate dintre acestea fiind în mediul rural, iar până în 23 iunie, medicii de familie au vaccinat 168.932 de persoane, cu 23,4% mai mult decât în săptămâna precedentă. Peste 55% dintre persoanele vaccinate la medicii de familie sunt din mediul rural.

În topul județelor cu cele mai multe persoane vaccinate în cabinetele medicilor de familie se află Timiș - 10.690 de persoane, municipiul București - 8.623 persoane vaccinate și județele Dâmbovița, Argeș, Prahova - cu peste 7.500 de persoane vaccinate.

Mesajul Dacia pentru românii care au comandat Duster cu navigație/multimedia: vor primi echipamente after-market, din cauza crizei semiconductorilor CITEȘTE ȘI Mesajul Dacia pentru românii care au comandat Duster cu navigație/multimedia: vor primi echipamente after-market, din cauza crizei semiconductorilor

În ultima săptămână s-au vaccinat 237.195 de persoane, atât cu doza 1, cât și cu doza 2, iar dintre acestea 93.981 de persoane au primit prima doză, peste 90% prezentându-se direct la centrele de vaccinare.

În prezent, la nivel național sunt active 797 de centre de vaccinare și 1.268 de fluxuri, însă în perioada următoare acest număr se va reduce, pentru a deservi activitățile din mediul rural. Acestea vor putea fi reactivate în orice moment, în funcție de adresabilitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
valeriu gheorghiță
vaccinare