Veolia lansează o ofertă ostilă de preluare a Suez. Justiția franceză intervine și cere suspendarea ofertei

Veolia lansează o ofertă ostilă de preluare a Suez. Justiția franceză intervine și cere suspendarea ofertei
scris 8 feb 2021

Veolia Environnement SA, compania franceză care se ocupă cu gestionarea deșeurilor și apelor uzate, oferă aproape opt miliarde de euro pentru a prelua rivalul francez Suez, renunțând la caracterul amical al tentativei sale de preluare a concurentului după mai multe luni de tentative fără succes, transmite AFP.

Într-un scurt comunicat de presă difuzat duminică seara, Veolia, companie care în luna octombrie a preluat 29,9% din acțiunile concurentului francez, a informat că a decis să lanseze o ofertă publică de preluare, la un preț de 18 euro pe acțiune, pentru restul de 70,1% din titlurile Suez pe care nu le deține încă, adică o operațiune cu o valoare de 7,9 miliarde euro în numerar, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Românii sunt printre europenii care trebuie să plătească mai mult pentru vizele de muncă pentru Marea Britanie CITEȘTE ȘI Românii sunt printre europenii care trebuie să plătească mai mult pentru vizele de muncă pentru Marea Britanie
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Pe o piață mondială din ce în ce mai concurențială, Veolia vrea să creeze "un super campion francez în sectorul gestionării deșeurilor și apelor uzate", a declarat directorul general Antoine Frerot.

Cu toate acestea, ținta ofertei de preluare a reacționat imediat. "Veolia este într-o situație de imposibilitate juridică pentru a lansa o ofertă ostilă de preluare", a declarat un purtător de cuvânt de la Suez. La rândul lor, sindicatele de la Suez au denunțat caracterul "ostil al unei ofertei de preluare care vizează Suez și salariații săi", ofertă care în opinia sindicatelor este sinonimă cu o declarație de război.

Sesizat de Suez, Tribunalul comercial din Nanterre a ordonat luni Veolia să suspende lansarea ofertei ostile, în așteptarea clarificării precedentelor sale "angajamente de amabilitate". Tribunalul a ordonat Veolia "să nu trimită Autorității de reglementare a piețelor financiare proiectul de ofertă și nici să nu inițieze oferta publică cu privire la titurile Suez fără ca aceasta să fie în prealabil aprobată de Consiliul de Administrație de la Suez".

Grupul Veolia este prezent și pe piața din România. La rândul său, grupul de utilități Engie, prezent și el pe piața din România, deține o participație de 32% la Suez.

viewscnt
Afla mai multe despre
veolia
suez