Un om de afaceri din Florida a trăit o viață de lux în pandemie. El a obținut în mod fraudulos opt milioane de dolari din fondurile federale pentru ajutorarea firmelor în timpul pandemiei și a cumpărat o insulă. Nu este singurul găsit vinovat de aceste fapte. Din cele 4,3 trilioane de dolari alocate pentru ameliorarea efectelor pandemiei, aproximativ 10% au fost furate, scrie Insider.
Acum, Patrick Walsh se află într-o închisoare federală, unde are de executat o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare. Între martie 2020 și ianuarie 2021, Walsh a depus peste 30 de cereri frauduloase pentru ajutor de urgență în timpul pandemiei și a primit 7,8 milioane de dolari, potrivit Departamentului de Justiție, arată Digi 24.
„În total, inculpatul Walsh a obținut în mod fraudulos aproape 8 milioane de dolari. Procedând astfel, el a luat fonduri care erau destinate oamenilor de afaceri cinstiți, pentru care acești bani însemnau diferența dintre supraviețuire și ruina financiară”, se arată în dosarul penal.
„Splendoarea naturală a Sweetheart Island este cadrul perfect pentru plajă, snorkeling, pescuit, observarea păsărilor, canotaj, drumeții, explorarea insulelor nelocuite din apropiere și multe altele”, se arată într-o descriere pe Private Islands, care listează insulele private pentru vânzare sau închiriere și face legătura între potențialii cumpărători și vânzători.
Avocații lui Walsh au spus că el nu a cumpărat insula să o folosească „ca paradis tropical pentru divertisment”, ci ca pe o oportunitate imobiliară. Nu au explicat cum ar fi transformat omul de afaceri insula izolată într-un centru profitabil.
Walsh a fost de acord să returneze cele 7,8 milioane de dolari pe care le-a furat și să vândă Sweetheart Island, care a fost printre primele sale achiziții.
Peste 3.200 de alți inculpați au fost acuzați pentru infracțiuni similare, potrivit Departamentului de Justiție al SUA. Unii au cumpărat mașini de lux, obiecte de colecție sau chiar o fermă de alpaca.
Din cele 4,3 trilioane de dolari plătite de guvernul SUA pentru ajutorarea firmelor în timpul pandemiei, aproape 10% au fost furate sau cheltuite în alt scop decât cel legal. Până acum, aproximativ 1,4 miliarde de dolari în fonduri au fost recuperate.