Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost adoptată marți, de Camera Deputaților, cu 247 de voturi ”pentru”, 21 de abțineri, vizați fiind, printre alții, parlamentarii, judecătorii și procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, polițiștii, funcționarii publici cu statul special, funcționariI publici parlamentari.
Ca orice lege, și aceasta nu are însă aplicare decât pentru viitor, astfel că - dacă va fi și aplicată - nu va viza pensiile aflate deja în plată. Chiar și până atunci, actul normativ - acum cu statul doar de proiect adoptat - trebuie să fie și promulgat, dacă nu cumva va fi atacat la Curtea Constituțională și declarat neconstituțional.
Propunerea legislativă a PNL privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, polițiști, funcționari publici cu statul special, funcționari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic și consular al României, membrilor Curții Constituționale și a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România a fost votată de 247 de parlamentari, înregistrându-se și 21 de abțineri, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI Avertizare meteo: Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori, în 26 de județeProiectul USR, propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale, care avea raport de respingere, a fost respins de plen cu 216 de voturi.
După controlul constituționalității, legea de eliminare a pensiilor speciale va merge la promulgare.