Mai mult de jumătate din numărul de angajați din Capitală care lucrează în spații de birouri moderne sunt concentrați în zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu - Floreasca și vestul orașului. Numărul de angajați din clădirile de birouri clasa A și B din București a fost de aproximativ 240.000 la finalul primului semestru, cu 6.100 mai mulți.
Un număr de aproape 50.000 de angajați lucrează în clădirile de birouri din zona Pipera-Sud, aproape 45.000 în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, iar în Vest în jur de 33.000, relevă un studiu al C&W Echinox.
Zonele de birouri care au cea mai mare rată de metri pătrați per angajat sunt cele consacrate pentru operațiunile principale (headquartere): Centrul de Business al Bucureștiului, zona Centrală și zona de Centru Nord, fără a lua în calcul zona Barbu Văcărescu – Floreasca.
Cea mai mică rată de metri pătrați per angajat rămâne în continuare zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicată operațiunilor de back-office, fiind o destinație aleasă în special de companiile care oferă servicii de outsourcing.
„Piața forței de muncă din București a înregistrat o dinamică deosebită în ultimii doi ani. Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, numărul total de angajați a crescut cu 63.000 în perioada S1 2015 – S1 2017, 52.000 dintre aceștia activând în sectorul serviciilor. Din datele noastre, în același interval, numărul angajaților care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri moderne a crescut cu 25%, echivalentul a 47.000 de persoane care s-au angajat în special în sectoare precum IT, BPO si servicii profesionale, de unde provin cei mai activi jucători din piața spațiilor de birouri", a declarat Mihaela Galațanu, Head of Research C&W Echinox.
Până la finalul acestui an, numărul angajaților din clădirile de birouri moderne din București ar putea atinge pragul de 250.000.