Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis a anunțat amendamente la Legea care elimină păcănele, el precizând că se incriminează ca faptă penală eliberarea adeverinței cu peste 15.000 de locuitori acolo unde nu sunt atâția, dar și desfășurarea activității fără această adeverință. În plus, se reglementează clar ce înseamnă unitate administrativ-teritorială, pentru că ”unii au considerat că unitatea administrativ-teritorială este județul și toate județele au peste 15.000 și face referire clar la localitatea respectivă”.
”Practic, după ce această lege va intra în vigoare, eliminăm orice vulnerabilitate a primei legi votate și se vor închide și cele 5% care nu s-au închis în localitățile de sub 15.000 de locuitori. Este o nouă lovitură pe care o dăm industriei jocurilor de noroc”, a spus Alfred Simonis, citat de news.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Președintele interimar al Camerei Deputaților a declarat la Parlament că atunci când au adoptat proiectul de lege privind scoaterea păcănelelor din localitățile mici spunea că este vorba de un proiect pilot și că lupta cu industria jocurilor de noroc este foarte grea, astfel că probabil va fi nevoie să se modifice această lege, pentru eliminarea unor vulnerabilități.
Alfred Simonis a arătat că, astăzi, deși în România este interzisă activitatea sub 15.000 de locuitori pentru aceste jocuri de noroc, ”există câteva, puține, în care primarii eliberează adeverințe că au peste 15.000 de locuitori, deși nu au și există operatori economici care păstrează deschise locațiile chiar și fără această adeverință”.
”Modificările pe care le vom face fac referire la eliberarea acestei adeverințe, incriminează ca fiind faptă penală eliberarea adeverinței de peste 15.000 de locuitori, acolo unde nu sunt 15.000 de locuitori și incriminează ca fiind faptă penală desfășurarea activității fără această adeverință”, a spus Simonis.
Președintele interimar al Camerei a mai arătat că prin modificarea adusă legii se reglementează clar ce înseamnă unitate administrativ-teritorială, pentru că ”unii au considerat că unitatea administrativ-teritorială este județul și toate județele au peste 15.000 și face referire clar la localitatea respectivă”, el adăugând că se vor raporta la ultimul recensământ din 2021.
CITEȘTE ȘI VIDEO Ministru: Toate alimentele din import neprocesate, vândute ca materie primă, vor avea adaos comercial limitat. E concurență neloială, produse românești au adaos foarte mare, cele din import au adaos foarte mic”Practic, după ce această lege va intra în vigoare, eliminăm orice vulnerabilitate a primei legi votate și se vor închide și cele 5% care nu s-au închis în localitățile de sub 15.000 de locuitori. Este o nouă lovitură pe care o dăm industriei jocurilor de noroc”, a completat Simonis.
El a menționat că, ”făcând o faptă penală, poliția poate veni să cerceteze”
Alfred Simonis a mai anunțat că ”urmează legea mare, cadru, prin care vor elimina complet acest tip de activitate din România”.
CITEȘTE ȘI Reguli pregătite pentru influenceri”Proiectul pilot trebuie să ne arate cum funcționează și care sunt eventualele breșe. Am identificat câteva, incriminând ca fiind faptă penală sunt absolut convins că, după ce această lege va intra în vigoare, nu se va mai juca nimeni să danseze, să încerce să interpreteze într-un fel sau altul legea”, a mai afirmat Simonis.
Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.00 de locuitori, a anunțat luna trecută premierul Marcel Ciolacu, precizând că toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență.
"Vreau să anunț că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15 mii de locuitori. Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență, conform unui anunț transmis deja de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Nu vom tolera vreo întârziere, fiindcă vrem să curățăm rapid de păcănele 90% dintre localitățile țării", a afirmat Ciolacu
CITEȘTE ȘI DECIZIE Interdicție de obligare la munca de noapte, stabilită pentru o anumită categorie socialăPreședintele Iohannis a promulgat în urmă cu două săptămâni proiectul de lege care prevede interzicerea jocurilor de noroc în localități cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Parlamentul, prin votul final al deputaților, adoptase proiectul săptămâna trecută.
Puterea a amendat în acest fel o ordonanță a Guvernului, de anul trecut, care a reglementat noi reguli și taxe privind jocurile de noroc. Măsura a fost anunțată anterior de Profit.ro ca fiind pregătită de către guvernanți.
Potrivit reprezentanilor puterii, în acest mod jocurile de noroc vor fi interzise în circa 90% din localități.
CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi reguli pentru angajarea muncitorilor străini. Termen la încheierea contractelor de muncă și activitate minimă pentru angajatori. Noi amenziAstfel, spațiul pentru jocurile de noroc de trebuie va trebui să se afle într-o unitate administrativ- teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori.
Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus.
Nerespectarea noilor reguli va fi sancționată cu amendă de la 150.000 lei la 200.000 lei și confiscarea sumelor provenite din activitatea contravențională