Rata de refuz în cazul vizelor pentru SUA solicitate de români a crescut la 17% în 2021. Pentru a scăpa de vize, România trebuie să înregistreze o rată de refuz mai mică de 3%

Rata de refuz în cazul vizelor pentru SUA solicitate de români a crescut la 17% în 2021. Pentru a scăpa de vize, România trebuie să înregistreze o rată de refuz mai mică de 3%
scris 6 iul 2022

Rata de refuz în cazul vizelor pentru SUA solicitate de cetățeni români în scop turistic sau de afaceri este de 17.03% în anul 2021, în creștere față de 2020, când a fost 10,14%, iar condiția pentru includerea României în programul Visa Waiver este o scădere sub 3% a acestui indicator, potrivit unui document publicat de Departamentul de stat al SUA.

Conform Departamentului de Stat, rata ajustată de refuz pentru vizele destinate călătoriilor turistice și de afaceri, după criteriile programului Visa Waiver, a fost de 17,03% în cazul României, la sfârșitul anului fiscal 2021, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
 ”Apele Române” - apel la populație să nu folosească apa din sistem centralizat pentru irigații sau umplerea bazinelor ori piscinelor CITEȘTE ȘI ”Apele Române” - apel la populație să nu folosească apa din sistem centralizat pentru irigații sau umplerea bazinelor ori piscinelor
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În 2020, rata de refuz pentru România a fost de 10.14%, în timp ce în 2019 procentul a fost de 9.11%.
Potrivit legislației americane, țările care doresc să adere la Programul Visa Waiver (scutire de vize)  trebuie să înregistreze o rată de refuz mai mică de 3%.

Autoritățile SUA calculează rata de refuz la sfîrșitul anului fiscal.

România, Bulgaria și Cipru sunt singurele state membre ale Uniunii Europene care nu sunt incluse în programul Visa Waiver.

Întrebat, marți, despre ridicarea vizelor pentru SUA, președintele Klaus Iohannis a răspuns: ”Din păcate, regulile pentru Visa Waiver sunt destul de clare și destul de stricte. Momentan, România nu le îndeplinește - rata de refuz este mult mai mare decât limita la care poate începe discuția politică pe renunțarea la vize. MAE lucrează pe această speță, se caută o nouă abordare prin care se poate reduce rata de refuz, sunt foarte multe probleme tehnice. Avem un nou ambasador al României în SUA care este foarte preocupat și lucrează intens pe această speță”.

În luna mai, Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington, vorbea despre un orizont de timp de doi-trei ani în care România ar putea ajunge la o rată de refuz al vizelor care să-i permită accederea în programul Visa Waiver .

„Că e 2023, că e 2024, că e 2025, asta împreună cu partenerii americani vom stabili, dar noi nu putem să avem o țintă în mișcare. O țintă în mișcare înseamnă o țintă care schimbă tot timpul regulile jocului și spre care nu poți avansa.  Deci, avem un plan foarte bine pus la punct, un plan care înseamnă, pe de o parte, un efort conjugat la Bucureșți și un efort conjugat pe pământ american”, spunea Andrei Muraru.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
vize
sua