Cineworld, al doilea mare operator de cinematografe din lume după AMC Entertainment, a decis în luna septembrie 2022 să își plaseze cea mai mare parte a afacerilor sale sub sub protecția Legii falimentului din SUA. Însă, operațiunile Cineworld din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România și Israel, regrupate sub umbrela diviziei 'Rest of World', nu se află sub protecția US Chapter 11 iar în anul 2021 au fost responsabile pentru aproximativ 13% din veniturile grupului, scrie Agerpres.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul renunță la majorarea impozitului pe dividende, TVA 5% nu dispare, crește taxarea la bursă. Se vrea impozit mare pe mașini de lux și încă acciză pe produse cu zahăr. Draftul de ieri - schimbat, altă taxă la case Noua companie denumită "New Cineworld" a reușit să își redreseze bilanțul contabil după ce și-a redus datoriile cu 4,53 miliarde de dolari, a strâns noi fonduri în valoare de aproximativ 800 de milioane de dolari și a reuși să obțină noi finanțări ale unor datorii în valoare de aproximativ 1,71 miliarde de dolari."Suntem încântați și energizați de viitorul luminos dinaintea noastră și suntem nerăbdători să livrăm o experiență excelentă clienților noștri", a declarat președintele Eric Foss.
Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România și face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanț de cinematografe pe plan mondial. Cinema City România operează 27 de multiplexuri, cu un total de 247 de săli, în 20 orașe din țară: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara.
28 noiembrie - Profit Financial.forum