Patru percheziții au avut loc în București într-un dosar vizând punerea în circulație de bancnote de 500 de euro falsificate. Conform anchetatorilor, 486 de bancnote false au fost încărcate în bancomatele unei bănci, prejudiciul fiind de aproximativ 240.000 de euro. Dintre acestea, doar șase bancnote ar fi fost reținute de aparatele multifuncționale, restul fiind acceptate, din cauza calității superioare a contrafacerii.
”La data de 3 mai a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune”, anunță IGPR, prezentând și imagini cu presupușii autori ai faptelor în timp ce intrau în sediul unității bancare, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote, în valoare de 500 de euro, falsificate.
Dintre acestea, doar șase bancnote ar fi fost reținute de aparatele multifuncționale, restul fiind acceptate.
Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber.
Două persoane vor fi duse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri. CITEȘTE ȘI România oprește importul de cereale din Ucraina. Decizia Comisiei Europene
Activitatea judiciară este realizată cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, suportul tennico-criminalistic fiind asigurat de Institutul Național de Criminalistică din Poliția Română.
La acțiune participă Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic și de Criminalistică.