Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a "deturnat" bijuterii de 1,2 milioane dolari

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a "deturnat" bijuterii de 1,2 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2024

Potrivit unui raport de anchetă desecretizat de Curtea Supremă a Braziliei, fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro ar fi deturnat bijuterii în valoare de 6,8 milioane de reali brazilieni (aproximativ 1,2 milioane de dolari) în timpul mandatului, potrivit France24.

Bolsonaro a fost inculpat săptămâna trecută pentru deturnare de fonduri, spălare de active și asociere infracțională în legătură cu bijuteriile de lux din Arabia Saudită. Ancheta sporește presiunea asupra liderului de extremă-dreapta care a guvernat în perioada 2019-2022, înainte de a-și pierde candidatura la realegere în fața lui Luiz Inácio Lula da Silva.

Urmărește-ne și pe Google News
LISTA Aproape 1.000 de blocuri din București rămân fără apă caldă în perioada următoare CITEȘTE ȘI LISTA Aproape 1.000 de blocuri din București rămân fără apă caldă în perioada următoare
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

El și-a pierdut deja drepturile politice până în 2030. Bolsonaro nu a comentat punerea sub acuzare, dar a negat anterior orice infracțiune legată de bijuterii. Raportul poliției susține că a existat "o asociere infracțională pentru deturnarea de cadouri de mare valoare care au fost primite datorită poziției fostului președinte Jair Bolsonaro", scrie News.ro.

Bijuteriile includeau, printre altele, ceasuri Rolex și Patek Phillipe încrustate cu diamante, un colier, inele și butoni de manșetă. Raportul precizează că unele dintre cadouri au fost oferite angajaților guvernamentali care acționau în numele lui Bolsonaro în timpul călătoriilor internaționale.

Associated Press a raportat punerea sub acuzare a lui Bolsonaro joi pe baza informațiilor furnizate de două surse care aveau cunoștință de anchetă, însă desigilarea raportului de către Curtea Supremă a Braziliei a oferit o imagine completă a acuzațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
jair bolsonaro
bijuterii