Economia Marii Britanii, singura țară din G7 care se va contracta în 2023

Economia Marii Britanii, singura țară din G7 care se va contracta în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2023

Economia Marii Britanii se va contracta și va avea rezultate mai slabe decât alte economii avansate, deoarece costul vieții continuă să afecteze gospodăriile, a declarat Fondul Monetar Internațional (FMI), citat de BBC.

FMI a precizat că economia se va contracta cu 0,6% în 2023, în loc să crească ușor, așa cum se preconiza anterior, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Surpriză - Dacia poate lansa un SUV mai mic decât Duster, inclusiv cu propulsie electrică. Similar cu Mașina Anului CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză - Dacia poate lansa un SUV mai mic decât Duster, inclusiv cu propulsie electrică. Similar cu Mașina Anului

Noua sa prognoză reflectă prețurile ridicate ale energiei și condițiile financiare din Marea Britanie, cum ar fi inflația ridicată. Cancelarul Jeremy Hunt a declarat că Marea Britanie a depășit multe previziuni anul trecut. În actualizarea sa privind perspectivele economice mondiale, FMI, care lucrează pentru a stabiliza creșterea economică, a declarat că produsul intern brut (PIB) al Regatului Unit se va reduce în loc să crească cu 0,3% în acest an.

Acesta a prezis că Regatul Unit va fi singura țară - din toate economiile avansate și emergente din lume - care va suferi un an de scădere a PIB-ului. cu toate acestea, FMI a declarat că în 2024 se așteaptă ca creșterea economică a Regatului Unit să fie de 0,9%, în creștere de la 0,6% anterior. PIB-ul este o măsură pentru a vedea cât de bine, sau rău, merge o economie, iar într-o economie în creștere, fiecare PIB trimestrial va fi ușor mai mare decât cel din trimestrul anterior. Dacă PIB-ul unei țări scade timp de două trimestre la rând, înseamnă că aceasta se află în recesiune și este un semn că economia sa merge prost. De obicei, atunci când o țară se află în recesiune, companiile câștigă mai puțini bani și numărul de șomeri crește. Imaginea sumbră a FMI pentru Regatul Unit vine după ce dl Hunt a avertizat că este "puțin probabil" să existe loc pentru reduceri "semnificative" de taxe în bugetul de primăvară.

Cancelarul, care a fost supus unor presiuni din partea unor membri ai partidului său de a reduce taxele pentru a stimula economia, a declarat că angajamentul de a înjumătăți rata inflației "este cea mai bună reducere de taxe în acest moment". Inflația, care reprezintă rata de creștere a prețurilor, a ajuns la 10,5% în cele 12 luni până în decembrie, aproape de un maxim al ultimilor 40 de ani.

Prim-ministrul Rishi Sunak s-a angajat să reducă la jumătate rata inflației până la sfârșitul anului, deși unii economiști au declarat că majorarea prețurilor va încetini în lipsa unor politici guvernamentale, datorită scăderii prețurilor materiilor prime și a costurilor de transport maritim. Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei, a declarat că este probabil ca inflația să scadă rapid în acest an, pe măsură ce prețurile la energie scad, dar a avertizat că o recesiune în Marea Britanie este încă în pericol. În timp ce FMI a prezis că economia britanică se va contracta, a prognozat o creștere economică de 1,4% în Statele Unite, 0,1% în Germania, 0,7% în Franța, 0,6% în Italia, 1,8% în Japonia și 1,5% în Canada.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
economie
marea britanie