Economia Chinei își încetinește creșterea

Economia Chinei își încetinește creșterea
scris 18 oct 2021

reșterea economică a Chinei a încetinit în al treilea trimestru, după ce evoluția sectorului imobiliar și criza energetică au evidențiat recuperarea incompletă a țării după pandemia de coronavirus, reprezentând o provocare formidabilă pentru agenda politică a președintelui Xi Jinping, scrie într-o alertă transmisă de cotidianul Financial Times.

Produsul intern brut a crescut cu 4,9% în al treilea trimestru (comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut), potrivit datelor publicate luni de Biroul Național de Statistică. Dar, comparativ cu al doilea trimestru al acestui an, creșterea a fost de doar 0,2%, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Cifrele adaugă o presiune suplimentară asupra lui Xi, care intră în ultimul an al celui de-al doilea mandat și urmărește o agendă ambițioasă de „prosperitate comună” prin care ar urma să reglementeze veniturile mari și să „încurajeze grupurile și întreprinderile cu venituri mari să se întoarcă mai mult spre societate”.

Factorii de decizie politică se confruntă cu o criză energetică care a condus la raționarea energiei în toată țara, a împins inflația industrială la cel mai înalt nivel din 1995 și a forțat guvernul să crească producția de cărbune, în ciuda angajamentelor de reducere a emisiilor de carbon făcute anul trecut.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Luna trecută, Evergrande, al doilea cel mai mare dezvoltator din China, a ratat o serie de plăți, ducând la o prăbușire a cererii investitorilor și pentru obligațiuni emise de ceilalți dezvoltatori. Banca centrală a Chinei a indicat că nu va ajuta Evergrande, care se așteaptă să fie supusă uneia dintre cele mai mari restructurări în următoarele săptămâni și luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
economie