Divizia de apărare a Airbus afirmă că Germania îi blochează exporturi de armament de ordinul miliardelor de euro

Divizia de apărare a Airbus afirmă că Germania îi blochează exporturi de armament de ordinul miliardelor de euro
scris 20 feb 2023

Aprobările lente de exporturi de către guvernul german blochează exporturile de armament ale Airbus Defence & Space în valoare de câteva miliarde de euro, a declarat directorul general al companiei, cerând Berlinului să accelereze procesul, transmite Reuters.

"Mai multe țări sunt interesate de (avionul de transport militar) A400M. Din păcate, avem dificultăți în obținerea la timp a licențelor germane de export", a declarat Michael Schoellhorn pentru Reuters, într-un interviu la Conferința de Securitate de la München.

Urmărește-ne și pe Google News
LISTA Aproape 80 de localități nu mai îndeplinesc criteriile pentru a se numi municipii sau orașe CITEȘTE ȘI LISTA Aproape 80 de localități nu mai îndeplinesc criteriile pentru a se numi municipii sau orașe
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Problema noastră este că nu am primit încă niciun contract de la Zeitenwende și că exporturile importante nu sunt aprobate. Acest lucru ne pune într-o situație foarte nesatisfăcătoare", a spus Schoellhorn.

El s-a referit la un fond special de 100 de miliarde de euro înființat anul trecut pentru a dezvolta armata, după ce cancelarul Olaf Scholz a anunțat o ”Zeitenwende” sau o schimbare radicală în zilele politicii de securitate în timpul invaziei Ucrainei de către Rusia, scrie News.ro.

"Nu putem suporta întârzierile constante (în procedurile de export). Planificarea securității este esențială", a spus Schoellhorn.

El a declarat că comenzile pentru mai multe produse, nu numai pentru A400M, au rămas blocate de guvernul de la Berlin, dar a refuzat să ofere detalii, deși a oferit o estimare aproximativă a volumului financiar.

”În total, vorbim de câteva miliarde de euro”, a spus el.

În ceea ce privește A400M cu pierderi, Schoellhorn a spus că nu se așteaptă la alte costuri semnificative din cauza problemelor industriale, dacă evoluțiile vor continua așa cum au făcut-o în ultimii ani, după ce rezultatele Airbus au arătat joi costuri suplimentare de 500 de milioane de euro.

El a adăugat că, în cele din urmă, compania ar trebui să primească plăți parțiale neplătite de clienți.

Întrebat dacă în viitoarele proiecte spațiale Europa va trebui să recurgă la compania SpaceX a lui Elon Musk, în urma pierderii de către Airbus Defence & Space a doi sateliți transportați de o rachetă Vega C, Schoellhorn a spus că orice astfel de soluție ar fi temporară.

”În funcție de misiune, va trebui să folosim temporar alte lansatoare, fie că vor veni de la SpaceX, fie din altă parte, va trebui să vedem. Dar nu vrem să facem asta pe termen lung”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
germania