DECIZIE Liber la exproprieri pentru dezvoltarea capacității de producție din industria de apărare

DECIZIE Liber la exproprieri pentru dezvoltarea capacității de producție din industria de apărare
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) poate iniția și desfășura proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică exclusiv în scopul realizării de proiecte de construire, modernizare, extindere și reconversie a capacităților de producție și/sau servicii pentru apărare de interes strategic la nivel național de către operatori economici din industria națională de apărare.

Astfel, Executivul a adoptat ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, cu modificările și completările ulterioare în vederea optimizării procesului de implementare a proiectelor de construire, modernizare, extindere și reconversie a capacităților de producție și/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea națională, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ANALIZĂ Unele meserii vor dispărea. Se vor căuta tot mai mult anumiți oameni CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Unele meserii vor dispărea. Se vor căuta tot mai mult anumiți oameni
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Actul normativ completează cadrul legal al exproprierii pentru cauză de utilitate publică și adaugă la rațiunile de expropriere „implementarea proiectelor de construire, modernizare, extindere și reconversie a capacităților de producție și/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea națională”, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Totodată, pe lista reprezentanților expropriatorului, care este statul român, este adăugat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), prin operatorii economici din industria națională de apărare care funcționează sub autoritatea sa, pentru lucrările prevăzute în titlul actului normativ.

Analiză The Guardian. Generațiile mai tinere, născute după anii ‘80, au opinii mai negative în privința imigranților, față de cele anterioare. Fenomenul, mai accentuat în Franța, Olanda și țări din estul Europei, ridică îngrijorări înaintea alegerilor eur CITEȘTE ȘI Analiză The Guardian. Generațiile mai tinere, născute după anii ‘80, au opinii mai negative în privința imigranților, față de cele anterioare. Fenomenul, mai accentuat în Franța, Olanda și țări din estul Europei, ridică îngrijorări înaintea alegerilor eur

Sensul OUG, în contextul actual de securitate pe scena internațională, este de satisfacere a intereselor de securitate ale României. Practic, a fost creat cadrul pentru implementarea proiectelor de infrastructură necesare dezvoltării continue și durabile a industriei naționale de apărare.

Ordonanța de urgență a fost elaborată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, pe baza orientărilor formulate de Strategia Națională Apărare a Țării în direcția descurajării unei agresiuni asupra României și articulării unui răspuns internațional adecvat la provocările de securitate, și a fost avizată de CSAT.

viewscnt
Afla mai multe despre
arme
despagubiri
exproprieri