Cunoscutul avocat Florentin Țuca organizează prima ediție a Dezbaterilor „Pe Drept Cuvânt”

Cunoscutul avocat Florentin Țuca organizează prima ediție a Dezbaterilor „Pe Drept Cuvânt”
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 16:43

Avocatul Florentin Țuca, gazda dialogurilor reunite sub umbrela podcastului „Pe Drept Cuvânt”, vă invită la prima ediție a Dezbaterilor „Pe Drept Cuvânt”.

Lansat în 12 iunie 2023, podcastul „Pe Drept Cuvânt” a adus în prim-plan perspectivele unice și poveștile de viață a 70 de personalități din mediul de afaceri, social, academic, cultural, sportiv sau chiar politic. În prezent, podcastul are peste 15.000 de abonați pe principalul canal (YouTube) și un public fidel în celelalte platforme: Facebook, Instagram, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts.

Urmărește-ne și pe Google News

În continuarea dezideratului de a oferi un cadru propice schimbului de idei în jurul unor teme de actualitate, discuțiile „Pe Drept Cuvânt” se mută în „offline”, în cadrul unui eveniment cu public, ce va avea loc la Palatul Fundației Universitare „Carol I”, sediul Fundațiilor Regale (Aula BCU/Biblioteca Centrală Universitară) în data de 5 noiembrie 2024.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit lui Florentin Țuca, „Dezbaterile „Pe Drept Cuvânt” sunt pentru prietenii vorbelor cu sens și pentru toți cei care (mai) cred în importanța discursului argumentativ. Am avut inițiativa acestei conferințe, o întâlnire între prietenii dreptului cuvânt, eveniment la care am invitat, în principal, prieteni care au fost parteneri de dialog în studioul podcasturilor „Pe Drept Cuvânt” și cu care am abordat teme diverse: de la drepturi și libertăți la educație, de la libertatea presei la națiune, naționalism și patriotism, de la istorie națională la viitorul copiilor noștri”.

Vor răspunde provocării la dialog, în ordinea intervențiilor: Conf. Univ. Dr. Mireille Rădoi, Director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”; Mircea Pușcașu, Fondator al asociației Bucovina Profundă și coordonator al programelor educaționale ARCUS și ROST, membru al platformei civice Starea de Libertate și vicepreședinte al Federației ProVita; Otilia Sava, Avocat și fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale; Mircea Platon, doctor în istorie, redactor-șef al revistei Convorbiri Literare; Răzvan Constantinescu, medic gastroenterolog și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași; Renate Weber, Avocatul Poporului; Gabriel Zbârcea, Avocat, Managing Partner al Țuca Zbârcea & Asociații; Natalia Roman, fost magistrat, fost presedinte al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR); Dan Cristea, Avocat, Partener la Țuca Zbârcea & Asociații; Petrișor Peiu, expert în economie și finanțe, profesor universitar, analist independent și coordonator al departamentului de Analize Economice de la Fundația Universitară a Mării Negre; Silviu Man, licențiat în Drept, eseist și traducător; Levana Zigmund, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații; Lavinia Tec, Avocat, Conferențiar universitar-doctor la Facultatea de Drept a Universității de Vest Timișoara; Ioan Chelaru, Avocat, profesor universitar, doctor în Drept, președinte al Uniunii Juriștilor din România și președinte al Academiei de Științe Juridice din România.

Detalii referitoare la invitați, program și organizare: https://florentintuca.ro/evenimente/

Partener Oficial: Audi România

Cu sprijinul: Maidan În Felul Tău

Parteneri Media: Juridice.ro, Universul Juridic, ActiveNews, QMagazine, Profit.ro, News.ro, Ringier România, Elle

Podcasturile „Pe Drept Cuvânt” pot fi urmărite pe canalul YouTube - https://www.youtube.com/@pedreptcuvant și în principalele medii de streaming online, fiind totodată publicate și pe blogul www.florentintuca.ro

Florentin Țuca este jurist, avocat fondator (Managing Partner) al societății de avocați Țuca Zbârcea & Asociații, având o experiență profesională de peste 30 ani. A urmat cursurile Liceului Pedagogic din Suceava și, în 1993, a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București ca șef de promoție. Și-a susținut în 2007 doctoratul în drept cu o teză despre parteneriatul public-privat. A fost timp de trei ani asistent universitar la Facultatea de Drept. În calitate de consultant/expert, a fost implicat în procese de elaborare a unor proiecte legislative în diverse domenii (privatizări, concesiuni, sectorul bancar etc.) și deține o bogată activitate de reprezentare în proceduri de arbitraj intern și internațional, cu deosebire spețe rezultând din încălcarea diverselor tratate bilaterale privind protecția reciprocă a investițiilor.

Publică în mod frecvent articole de interes pentru societatea civilă, atât pe blogul personal www.florentintuca.ro, cât și în diverse reviste și publicații, inclusiv online. Este autor al volumelor de eseuri „Gâlceava cu juristul din mine” (Ed. Humanitas, 2014) și „Adevărul în căutare de minister” (Ed. Universul Juridic, 2021). A participat în calitate de lector la numeroase conferințe și forumuri interne și internaționale pe teme actuale din domeniul juridic, organizate de instituții private sau de către instituții din mediul academic. În anul 2012, a fost desemnat „European Managing Partner of the Year" de publicația londoneză The Lawyer.

viewscnt
Afla mai multe despre
florentin țuca
pe drept cuvânt