China a raportat un nou record de infecții zilnice cu COVID-19, pentru a doua zi consecutiv depășind 30.000 de cazuri, în timp ce orașele din întreaga țară aplică măsuri și restricții pentru a controla focarele de infecție, relatează Reuters.
China a raportat 32.695 de noi cazuri înregistrate în 24 de ore, dintre care 3.041 erau simptomatice și 29.654 asimptomatice, față de 31.444 cu o zi mai devreme, scrie News.ro.
Noile infecții constituie un nou record zilnic pentru a doua zi consecutiv, depășind deja recordul care fusese înregistrat la jumătatea lunii aprilie, când cei 25 de milioane de locuitori ai Shanghai-ului au fost în lockdown timp de două luni.
Acum, marile focare sunt numeroase și la distanță unul de celălalt, orașul Guangzhou din sudul țării și Chongqing din sud-vestul țării înregistrând cea mai mare parte a cazurilor, deși sute de noi infecții au fost raportate zilnic și în orașe precum Chengdu, Jinan, Lanzhou, Xian și Wuhan. În Shijiazhuang, numărul cazurilor a crescut joi de patru ori față de ziua precedentă, ajungând la 3.197.
Capitala Chinei, Beijing, a raportat pentru joi 424 de cazuri simptomatice și 1.436 de cazuri asimptomatice, față de 509 cazuri simptomatice și 1.139 de cazuri asimptomatice în ziua precedentă, potrivit datelor guvernului local.
Centrul financiar Shanghai a raportat nouă cazuri simptomatice și 77 de cazuri asimptomatice, comparativ cu nouă cazuri simptomatice și 58 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte.
Guangzhou, oraș din sud cu aproape 19 milioane de locuitori, a raportat 257 de noi cazuri simptomatice și 7.267 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 428 de cazuri simptomatice și 7.192 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte.
Orașul Chongqing a raportat 258 de noi infecții simptomatice cu COVID-19 și 6.242 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 409 cazuri simptomatice și 7.437 asimptomatice în ziua precedentă, au declarat autoritățile guvernamentale locale.
China, cu o populație de peste 1,2 miliarde de locuitori, este singura mare economie din lume care încă încearcă să limiteze răspândirea virusului în țară, închizând orașe întregi și plasând contactele pacienților infectați în carantină strictă.
Creșterea bruscă a numărului de infecții, la un nivel record, diminuează speranțele investitorilor că statul chinez își va atenua curând politica rigidă zero-COVID care, împreună cu o scădere a pieței imobiliare, afectează economia.