Cei mai bogați oameni din lume au pierdut peste 10.000 de miliarde de dolari în 2022

Cei mai bogați oameni din lume au pierdut peste 10.000 de miliarde de dolari în 2022
scris 2 mar 2023

Averea celor mai bogați oameni din lume a scăzut cu 10% în 2022, deoarece portofoliile lor de investiții au fost afectate de creșterea ratelor dobânzilor, de consecințele războiului din Ucraina și de inflație, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță Knight Frank și citat de boursorama.com.

Averea totală deținută de aceste „persoane foarte bogate”, definite ca deținând cel puțin 30 de milioane de dolari (inclusiv valoarea reședinței lor principale), „a scăzut cu 10% în 2022, o scădere de aproximativ 10.100 de miliarde de dolari”, detaliază studiul.

Urmărește-ne și pe Google News
Tesla vrea să reducă la jumătate costurile de producție la viitoarele generații de mașini CITEȘTE ȘI Tesla vrea să reducă la jumătate costurile de producție la viitoarele generații de mașini

„Anul trecut, criza ucraineană a alimentat criza energetică europeană și a umflat o inflație deja în plină expansiune. Drept urmare, în 2022 s-a înregistrat una dintre cele mai pronunțate mișcări ascendente ale ratelor dobânzilor din istorie”, potrivit lui Liam Bailey, șeful global de cercetare la Knight Frank.

Cu toate acestea, patru din zece persoane cu averi mari „și-au văzut totuși averea crescând în 2022”, dar „tendința covârșitoare a fost negativă”, ceea ce „nu este surprinzător”, deoarece majorările de rate ale mai multor bănci centrale pentru a face față inflației apasă asupra portofoliilor de investiții, detaliază firma, arată G4Media.ro.

Europa a înregistrat cea mai mare scădere, cu un declin de 17% al acestor averi, urmată de Australia (-11%) și de cele două Americi (-10%). Africa și Asia, prin comparație, au suferit cele mai mici scăderi (-5% și, respectiv, -7%). „Ratele de schimb au avut un impact semnificativ”, în timp ce „forța dolarului a fost de neegalat, determinată de angajamentul de neclintit al Rezervei Federale față de unul dintre cele mai rapide cicluri de majorare a ratelor din istorie”, continuă raportul.

Cu toate acestea, în timp ce „rămân riscuri semnificative pentru economia globală” în 2023, „sentimentul pieței se va schimba rapid”, cu „oportunități foarte reale care apar pe piețele imobiliare globale”, punctul de inflexiune al ratelor dobânzilor fiind așteptat în acest an, potrivit lui Liam Bailey. Potrivit cercetării Knight Frank, 69% dintre investitorii cu averi mari se așteaptă ca portofoliile lor să crească în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
avere
bani