Casa de modă Pierre Cardin intră sub anchetă

Casa de modă Pierre Cardin intră sub anchetă
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2022

Comisia Europeană a deschis o anchetă ce vizează casa de modă Pierre Cardin și Ahlers Group, un producător german de articole vestimentare, pe care le suspectează de practici anticoncurențiale, informează Reuters.

"Este posibil ca brandul Pierre Cardin și Ahlers Group să restricționeze offline și online vânzările de bunuri de consum" în Uniunea Europeană prin licențele și politicile lor de distribuție, a anunțat comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Ahlers Group este unul dintre cei mai mari contractanți sub licență ai casei Pierre Cardin în Europa, fapt ce permite grupului german să producă și să distribuie produsele acestei case de modă.

Designerul francez Pierre Cardin, născut în Italia, a devenit cunoscut în industria modei în 1947, când lucra pentru Christian Dior. El este considerat unul dintre inventatorii modei futuriste. În 1950 și-a înființat propria companie, care a avut mare succes. Celebrul designer a murit în decembrie 2020, la vârsta de 98 de ani.

Comisia Europeană s-a declarat îngrijorată într-un comunicat că ambele companii ar fi putut încălca reglementările europene în privința concurenței prin restricționarea capacității altor contractanți sub licență de a vinde produsele casei Pierre Cardin peste granițe și către anumiți clienți.

CE va analiza în special dacă brandul Pierre Cardin și Ahlers Group au dezvoltat restricții în privința acordurilor de licență pentru a preveni vânzările paralele și importurile.

VIDEO PROFIT NEWS TV Silviu Dragomir, Fondator Eucom Business Language: Dacă avem 30% dintre companii care au afaceri de până în 500.000 de euro, investițiile pe care acestea le pot face în digitalizare sunt relativ mici. De aceea stăm atât de prost CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Silviu Dragomir, Fondator Eucom Business Language: Dacă avem 30% dintre companii care au afaceri de până în 500.000 de euro, investițiile pe care acestea le pot face în digitalizare sunt relativ mici. De aceea stăm atât de prost

Comisia Europeană nu a oferit alte informații în acel comunicat de presă despre activitățile suspectate.

O anchetă aprofundată care le vizează pe ambele companii este în curs de desfășurare. Deschiderea unei anchete oficiale nu dovedește însă, doar prin ea însăși, comiterea unei fapte ilicite.

Dacă ancheta demarată de CE va găsi că practicile suspectate au avut într-adevăr loc, acest lucru ar putea duce la penalități financiare majore din cauza încălcării reglementărilor UE din domeniul concurenței, care interzic acordurile anticoncurențiale între companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
cardin
ancheta