Tribunalul București îi permite fostului președinte PNL al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu – condamnat în 2020 la 5 ani de detenție pentru trafic de influență – să meargă în Sultanatul Oman în perioada 12-19 decembrie 2022, potrivit deciziei instanței. Decizia nu este definitivă.
În august acest an, Olteanu a fost eliberat temporar din penitenciar după ce instanțele i-au suspendat executarea pedepsei de 5 ani de detenție până la judecarea pe fond a cererii de revizuire introduse după deciziile CCR privind prescripția, arată G4Media.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pe de altă parte, ANAF a comunicat G4media.ro că a recuperat integral milionul de euro primit mită de Bogdan Olteanu după ce a vândut un imobil aflat pe numele lui. Potrivit ultimei declarații de avere din 2016, Bogdan Olteanu avea o vilă de 1057 mp în Ghermănești-Snagov, fără a avea niciun fel de teren în proprietate. Terenul era dat în folosință de parohia Ghermănești. Fostul președinte al Camerei și fost viceguvernator BNR își construise un palat brâncovenesc impunător după modelul casei care apare pe bancnota de 10 lei aflată în comuna buzoiana Chiojdu.
Context. În octombrie 2020, fostul președinte PNL al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a fost condamnat la 5 ani de detenție pentru trafic de influență. Bogdan Olteanu a fost găsit vinovat pentru că, în 2008, pe când era președinte al Camerei Deputaților, a primit mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu și oamenii lui ca să îl convingă pe premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu să îl numească pe jurnalistul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.
SOV și locotenenții săi l-au denunțat pe Olteanu. Au relatat și au prezentat probe la DNA că au scos banii cash în Bulgaria și apoi i-au dat cu sacoșa lui Bogdan Olteanu în sediul PNL din bulevardul Aviatorilor.
SOV l-a denunțat și pe Tăriceanu, că i-ar fi dat și acestuia un milion de euro pentru numirea lui Mihaiu, dar procurorii nu au avut suficiente probe, în afara denunțului lui SOV, ca să dovedească și această mită.