Banca Mondială va publica mai multe date, pentru a atrage investitori privați în state în curs de dezvoltare

Banca Mondială va publica mai multe date, pentru a atrage investitori privați în state în curs de dezvoltare
scris 25 mar 2024

Banca Mondială va publica mai multe date protejate, inclusiv despre neplata datoriilor, începând de săptămâna viitoare, ca parte a eforturilor de a atrage mai multe investiții din sectorul privat în țările în curs de dezvoltare, a declarat președintele Băncii Mondiale, Ajay Banga, citat de Reuters.

Banga a declarat, duminică, la Forumul pentru Dezvoltare din China, că Grupul Băncii Mondiale a mobilizat capital privat de 41 de miliarde de dolari pentru piețele emergente și a strâns alte 42 de miliarde de dolari din sectorul privat pentru emiterea de obligațiuni, anul trecut, ambele totale urmând să fie depășite anul acesta, arată News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, își redeschid mai devreme hotelul din străinătate, prima investiție din afara țării, înainte de rebranding cu o marcă de lux. O proprietate istorică la care a stat și Churchill CITEȘTE ȘI FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, își redeschid mai devreme hotelul din străinătate, prima investiție din afara țării, înainte de rebranding cu o marcă de lux. O proprietate istorică la care a stat și Churchill

Dar el a spus că sunt necesare mai multe progrese, iar banca ia măsuri pe mai multe fronturi pentru a depăși barierele care împiedică investițiile din sectorul privat în economiile în curs de dezvoltare.

Creșterea economică a încetinit în țările în curs de dezvoltare, creșterea încetinind la abia 4%, de la 6%, în două decenii, a spus Banga, menționând că fiecare punct procentual pierdut a dus 100 de milioane de oameni în sărăcie, în timp ce nivelul datoriei crește.

Banga a remarcat că țările în curs de dezvoltare se confruntă, de asemenea, cu un decalaj ”de neimaginat” între 1,1 miliarde de tineri estimați să intre pe forța de muncă în următorul deceniu și crearea de locuri de muncă de doar 325 de milioane de locuri de muncă.

Pentru a înțelege mai bine problemele, banca a convocat un focus grup cu 15 directori executivi ai unor companii de administrare a activelor, bănci și operatori, care au identificat preocupări precum certitudinea de reglementare, asigurarea față de riscul politic și riscul valutar, a spus el.

Banca a anunțat deja luna trecută reforme care îi vor consolida structura de garanții pentru împrumuturi și investiții și își vor tripla garanțiile anuale la 20 de miliarde de dolari până în 2030.

Începând din această săptămână, a spus Banga, banca și un consorțiu de instituții de dezvoltare vor începe, de asemenea, să publice date privind redresarea sectorului privat pe nivelul veniturilor din județ, ca un pas pentru a inspira încrederea investitorilor.

Banca Mondială va publica, de asemenea, date privind nerambursările din sectorul privat, defalcate în funcție de ratingul de credit, precum și statistici ale ratei de nerambursare și de recuperare a statului suveran datând din 1985, a spus el.

VIDEO Pe Cont Propriu – Cristian Birta, fondator Kooperativa 2.0: Care a fost unul dintre cele mai deștepte lucruri pe care le-am făcut din punct de vedere al brandului. Am fost extraordinar de prost că n-am făcut mai repede asta CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu – Cristian Birta, fondator Kooperativa 2.0: Care a fost unul dintre cele mai deștepte lucruri pe care le-am făcut din punct de vedere al brandului. Am fost extraordinar de prost că n-am făcut mai repede asta

”Toată această muncă contribuie la un singur obiectiv: obținerea de mai mult capital din sectorul privat în economiile în curs de dezvoltare, pentru a genera impact și a crea locuri de muncă”, a spus Banga.

Fostul CEO al Mastercard a spus că banca lucrează, de asemenea, la un efort pe termen mai lung pentru a construi o platformă de securitizare care va facilita fondurilor de pensii și altor investitori instituționali să aducă 70.000 de miliarde de dolari pe piețele emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondială
investitori