Anunț - În România lucrează peste 400.000 de persoane în industria videochat-ului. Șeful ANAF: Este un fenomen. Anterior, la PROFIT NEWS TV - Luăm la țintă videochat-urile!

Anunț - În România lucrează peste 400.000 de persoane în industria videochat-ului. Șeful ANAF: Este un fenomen. Anterior, la PROFIT NEWS TV - Luăm la țintă videochat-urile!
scris 19 mai 2023

Industria videochat-ului a explodat în ultima perioadă în România, a spus președintele ANAF, Lucian Heiuș, adăugând că sunt peste 5.000 de firme care au acest obiect de activitate la noi în țară.

Șeful ANAF a anunțat anterior, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că ANAF va avea țintă și pe videochat-uri, un domeniu în care de asemenea nu se fiscalizează.

Urmărește-ne și pe Google News

Contactat de Profit.ro referitor la afirmația că în România ar lucra peste 400.000 de persoane în industria de videochat, șeful ANAF a precizat că este un fenomen îngrijorător, dar că această estimare (de peste 400.000) are la bază inclusiv articole apărute anterior în presă pe acest subiect. În ultimii ani în presă au apărut articole, citând persoane din industrie, cum ar fi manageri de studiouri, care afirmau că numărul de modele din domeniul videochat ar fi de 400-450.000, dar fără ca aceștia să demonstreze de unde au sau cum au ajuns la astfel de date. Potrivit informațiilor Profit.ro, ANAF are de mai mulți ani în vizor astfel de activități, dar nu a reușit să facă estimări privind numărul persoanelor care obțin astfel de venituri.

În discuția de la Digi 24, Lucian Heiuș a mai explicat că ANAF poate obține toate informațiile despre veniturile acestor firme. În România ar exista cinci astfel de platforme mari, mai spune el.

TABEL Scumpire a carburanților, după ce prețurile scăzuseră sub 6,4 lei/l CITEȘTE ȘI TABEL Scumpire a carburanților, după ce prețurile scăzuseră sub 6,4 lei/l

„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România”, a mai spus președintele ANAF la Digi 24.

Tot el a mai adăugat că sunt 5.000 de societăți care au acest obiect de activitate, la noi în țară, fiind un număr mare. Pe lângă aceste societăți, ar fi 400.000 de persoane care lucrează în videochat, pentru că veniturile sunt mari, mai precizează el.

„Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat. Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza și acționa asupra acestor industrii”, a mai declarat Heiuș.

În final, președintele ANAF a mai spus că foarte multe astfel de firme „acționează corect, pentru că este un business corect și la lumină”.

„Foarte multe persoane fizice care acționează în nume propriu, folosind alt gen de platforme, nu neapărat având o societate, deja vin, se interesează. Noi am făcut și un ghid, care este pe site-ul ANAF-ului, ca să le explicăm cum pot să își depună declarația unică, să își declare veniturile și să își plătească impozitele”, a conchis el.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
videochat