Acord între Doosan și angajații IMGB. Fosta glorie a industriei românești din perioada comunistă - închisă

Acord între Doosan și angajații IMGB. Fosta glorie a industriei românești din perioada comunistă - închisă
scris 6 mar 2020

Conducerea concernului sud-coreean Doosan IMGB și liderii de sindicat au ajuns la un acord prin care vor fi acordate măsuri compensatorii salariaților ca urmare a închiderii operaționale a Întreprinderii de Mașini Grele București, informație anunțată de Profit.ro la finele anului trecut.

Astfel, angajații vor primi o sumă fixă în valoare de 20.000 lei, la care se adaugă salariul de bază pentru o durată de 12 luni. În plus, angajații cu o vechime mai mare de 25 de ani în companie vor mai primi 75% din salariul de bază. Totodată, conducerea companiei i-a asigurat că îi va sprijini să găsească un nou loc de muncă, susținând că a primit deja multiple oferte din partea altor angajatori în domeniul producției.

Urmărește-ne și pe Google News
A fost descoperită poate cea mai mare tăiere ilegală de pădure din România în ultimii cinci ani. Ministrul Mediului: Îi vreau cu cătușe pe mâini pe toți cei care fură din pădurile României CITEȘTE ȘI A fost descoperită poate cea mai mare tăiere ilegală de pădure din România în ultimii cinci ani. Ministrul Mediului: Îi vreau cu cătușe pe mâini pe toți cei care fură din pădurile României

Salariații Întreprinderii de Mașini Grele București (IMGB) au protestat marți în fața Guvernului, susținând că proprietarului coreean al fabricii, prin închiderea unității, vrea să vândă terenul pe care se află platforma industrială.

Protestatarii au solicitat Guvernului să intervină pentru salvarea de la închidere a întreprinderii.

În decembrie, Profit.ro a anunțat că Doosan, care controlează producătorul de echipamente și componente grele pentru industria extractivă, navală, siderurgică și energetică, inclusiv nucleară, Doosan IMGB de pe platforma omonimă din București, întrerupe activitatea la subsidiara românească, după ce în ultimii ani a majorat constant și masiv capitalul acesteia.

Încetarea activității de producție este argumentată prin constrângerile legate de activitatea curentă și a celor comerciale, conform datelor analizate de Profit.ro.

Pe platforma Doosan din România lucrează peste 400 de angajați. În 2018, compania a avut afaceri de 249,4 milioane lei, dar o pierdere de peste 25 milioane lei.

În contextul în care le-a fost cerut să schimbe modul cum afișează ofertele și prețurile, Airbnb, Booking, Expedia Group și TripAdvisor semnează: vor trimite date despre rezervările turiștilor, vacanțele cumpărate și durata șederilor CITEȘTE ȘI În contextul în care le-a fost cerut să schimbe modul cum afișează ofertele și prețurile, Airbnb, Booking, Expedia Group și TripAdvisor semnează: vor trimite date despre rezervările turiștilor, vacanțele cumpărate și durata șederilor

Gigantul coreean Doosan a preluat IMGB în 2006 de la compania norvegiană Kvaerner, cu 26 milioane dolari. Norvegienii cumpăraseră fosta glorie a industriei locale din perioada comunistă în 1998, contra a circa 10 milioane de dolari, din care doar jumătate de milion a reprezentat prețul propriu-zis de achiziție, iar restul – suma necesară achitării datoriilor producătorului de mașini grele.

Doosan IMGB se află în topul celor mai mari consumatori de energie electrică din economia românească și a beneficiat, din această cauză, de schema de ajutor de stat constând în reducerea cotei obligatorii de achiziții de certificate verzi destinate subvenționării producției de energie regenerabilă, alături de companii precum Alro Slatina, ArcelorMitall Steel Galați, Lafarge sau Azomureș.

Doosan IMGB produce echipamente și componente grele pentru industria extractivă, navală, siderurgică și energetică, inclusiv nucleară, cea mai mare parte a producției mergând la export.

Fondat în 1896, grupul Doosan are aproape 39.000 de angajați în 38 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
imgb
guvern
doosan