Europa ar putea primi în curând un număr semnificativ de americani bogați care sunt nemulțumiți de alegerea lui Donald Trump ca președinte și se gândesc să se mute în străinătate.
România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat ministrul de Interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.
Ministerul Mediului a publicat în consultare publică proiectul de ordonanță de urgență privind declararea Barajului Vârfu Câmpului din Botoșani drept proiect major de importanță națională, potrivit unui comunicat. Barajul, început în perioada comunistă și terminat în proporție de 80%, ar urma să fie o sursă de apă pentru Botoșani, Dorohoi și Suceava, dar să funcționeze și ca protecție împotriva inundațiilor.
Matt Gaetz anunță pe X că renunță să devină secretar al Justiției al lui Donald Trump, relatează AFP.
Autoritațile de la Bruxelles intenționează să forțeze companiile chineze să transfere proprietatea intelectuală companiilor europene în schimbul accesării subvențiilor UE, deocamdată doar în domeniul producției de baterii.
România seamănă cel mai mult la acest capitol cu Bulgaria.
Bugetul național al Franței este atât de pus sub presiune încât parlamentarii propun o măsură prin care francezii să lucreze șapte ore în plus pe an fără plată, echivalentul unei zile de muncă, pentru a genera fonduri suplimentare pentru finanțele publice, relatează Reuters.
Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că a fost lansat un proiect prin care va fi construit un hub regional de cercetare pentru tehnologiile care folosesc hidrogen și va fi creată o linie experimentală pentru tot sistemul de producție a hidrogenului în țara noastră. Valoarea acestui proiect este de 130 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene.
Papa Francisc a afirmat că fondul de pensii al Vaticanului se confruntă cu un ''grav dezechilibru'', care ar putea necesita schimbări ale structurii sale operaționale, și a numit un cardinal de rang înalt să preia administrarea fondului, informează Reuters.
În prezent, puterea instalată a sistemelor de stocare a curentului electric din sistemul energetic național al României este de 82,4 MW, iar capacitatea de stocare din sistem - de 158 MWh.