VIDEO Directorul Executiv al ARB atenționează: Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, este foarte posibil să fie o fraudă. Atenție la promisiunile nerealiste! Nu furnizați datele bancare la cerere!

VIDEO Directorul Executiv al ARB atenționează: Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, este foarte posibil să fie o fraudă. Atenție la promisiunile nerealiste! Nu furnizați datele bancare la cerere!
scris 16 oct 2024

Avansul tehnologiei și al creșterii frecvenței de utilizare a rețelelor sociale a creat spațiu și pentru multiplicarea tentativelor de fraudă online. Tot mai multe cazuri de furt de date și fraude financiare sunt înregistrate atât la nivel național, cât și dincolo de granițele țării.

În acest sens, mediul privat și instituții ale statului au demarat ample programe de conștientizare pentru populație asupra riscului la care se expun atunci când dau curs diferitelor solicitări venite din partea fraudatorilor, care de cele mai multe ori se prezintă ca fiind companii de investiții care oferă oportunități de câștiguri financiare imediate.

Urmărește-ne și pe Google News

Asociația Română a Băncilor (ARB) este una dintre instituțiile care în ultimii ani și-a concentrat eforturile pe a aduce în atenția cetățenilor țării diferitele tipuri de fraude care se întâmplă în mediul online, dar nu numai, și soluții pentru ca aceștia să nu devină victime ale infracțiunilor pe internet. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

„S-a întâmplat să găsiți pe rețelele sociale sau să primiți oferte de investiții de genul “investește acum și primești garantat suma...” sau „primești acțiuni la o companie”, iar pentru asta vă solicitau datele cardului sau contului bancar sau să instalați aplicații? Atenție la promisiunile nerealiste!

Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, este foarte posibil să fie o fraudă. Investițiile nu sunt garantate. Când întâlniți o ofertă de investiții pe internet, evitați capcana câștigurilor mari pe termen scurt și faceți verificări. Infractorii pot apela la orice pretexte pentru a prelua controlul contului bancar. Să nu instalați aplicații pe motiv că sunt aplicații de investiții. Altfel, puteți fi vulnerabilizați în fața tentativelor de fraudă. Nu furnizați datele bancare la cerere”, atrage atenția Gabriela Folcuț, director executiv al ARB.

VIDEO PROFIT LIVE Ramona Rusu, Președinte Comisia Antifraudă ARB: Nu putem crede ca fiind real orice anunț găsit pe site-ul de socializare, care ne promite că vom câștiga sume mari de bani. Prevenția e cea mai importantă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ramona Rusu, Președinte Comisia Antifraudă ARB: Nu putem crede ca fiind real orice anunț găsit pe site-ul de socializare, care ne promite că vom câștiga sume mari de bani. Prevenția e cea mai importantă

Asociația Română a Băncilor are ca obiectiv strategic creșterea nivelului de educație financiară a cetățenilor, acesta fiind inclus și în Strategia Națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 aprobată de Guvern.

ARB este singura entitate privată care face parte din nucleul creat la nivelul României în vederea implementării unei Strategii Naționale de Educației Financiară.

Astfel, în perioada 2023-2024, programele de financiară și digitală și campaniile de conștientizare derulate de ARB au ajuns la un public de peste 13 milioane de persoane.

În plus, ARB derulează și cel mai amplu Program național de siguranță online împreună cu Poliția Română și Directoratul Național de Securitate Cibernetică.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
arb
gabriela folcuț