Oferta editurilor la Gaudemus 2017: Lansări și sesiuni de autografe cu Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana

Oferta editurilor la Gaudemus 2017: Lansări și sesiuni de autografe cu Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana
scris 20 nov 2017

Lansări și sesiuni de autografe cu scriitorii Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Răzvan Exarhu, Ștefan Câlția sunt câteva dintre atracțiile ediției Gaudeamus 2017, care se va deschide miercuri la Pavilionul Central Romexpo. Volumul de critică “Eterna reîntoarcere la poezia eminesciană”, de Alex. Ștefănescu, "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, "Crima din Orient Express", reeditare Agatha Christie, „Wild cards”, antologie de George R.R.Martin și Melinda Snodgrass, „Istoria ca viitor și alte conferințe și pagini”, de Ana Blandiana, și "Pui de Cotoroanță", de Margaret Atwood, sunt doar câteva dintre noutățile târgului.

Grupul Editorial ALL - Lansare “Eterna reîntoarcere la poezia eminesciană”, de Alex. Ștefănescu

Urmărește-ne și pe Google News

Grupul Editorial ALL invită publicul la la trei lansări de carte în weekendul 25 - 26 noiembrie. Sâmbătă, de la ora 11.00,  la standul ALL va avea loc “Hocus, Pocul, Protozelus!”, spectacol de magie verde inspirat de basmul contemporan “Protozelul transit”, de Daniel Eberhat. Toți copiii care participă la eveniment primesc supercadouri și cărți magice de la editura Galaxia Copiilor, scrie News.ro

Tot sâmbătă, de la ora 16.00, la sala „Bursa de Contacte” va fi lansată “Eterna reîntoarcere la poezia eminesciană”, cel mai nou volum de critică literară semnat de Alex. Ștefănescu.

Duminică, de la ora 13.30, la standul ALL, va fi lansată cartea-eveniment “Crucile de la Săpânța”, de Roxana Mihalcea. Invitați: Roxana Mihalcea și Dumitru Pop Tincu.

Noutățile Grupului Editorial ALL din categoria bestseller internațional vor fi disponibile la Gaudeamus cu reduceri substanțiale. Volume precum „Defecți”, de Cecelia Ahern, primul roman Young Adult semnat de autoarea bestsellerului internațional „P.S. Te iubesc” sau „Houston, avem o problemă”, de Kararzyna Grochola: O poveste tumultoasă și tragicomică, fac parte din categoria noutăților disponibile cu reduceri de până la 30%.

De discount-uri se vor bucura și cititorii cărților eveniment „Eminescu, poem cu poem. La o nouă lectură”, de Alex. Ștefănescu: Eterna reîntoarcere la textul eminescian și „Crucile de la Săpânța”, de Roxana Mihalcea: O colecție de epitafuri din veselul cimitir maramureșean.

La presiunea mediului de afaceri, senatorii discută ca impozitul de 1% pe cifra de afaceri până la plafonul de 1 milion euro să fie opțional. A fost avansată ideea a 3 tipuri de plafoane CITEȘTE ȘI La presiunea mediului de afaceri, senatorii discută ca impozitul de 1% pe cifra de afaceri până la plafonul de 1 milion euro să fie opțional. A fost avansată ideea a 3 tipuri de plafoane

Și în cazul volumelor pentru copii „Protozelul trăsnit”, de Daniel Eberhat: Un basm contemporan pentru copii și părinți, „Pisicile Războinice - Noua profeție. Cartea a VIII-a: Răsărit de Lună”, de Erin Hunter și  „Vreau să știu de ce”, de Charlotte Grossetête vor fi prețuri speciale.

Fiecare cumpărător al Grupului Editorial ALL va primi sâmbătă și duminică cadouri dulci.

Editura Humanitas - 30 de lansări de carte

Peste 1.000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri este oferta editorială Humanitas la Gaudemus 2017.

Humanitas și Humanitas Fiction a pregătit pentru Gaudeamus evenimente editoriale publicate în celebrele colecții de istorie, memorii-jurnale, carte de călătorie, în noile colecții „Scriitori români contemporani“ și „12 cărți esențiale“, și edițiile în limba română ale bestsellerurilor internaționale din ultimele luni apărute în colecția „Raftul Denisei“.

Cele aproape 30 de lansări de carte, care se vor desfășura în standul Humanitas din Pavilionul Central Romexpo, vor oferi întâlniri cu Horia-Roman Patapievici, Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu, Gabriel Liiceanu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Gelu Ionescu, Andreea Esca, Mihaela Noroc, Cosmin Bumbuț, Elena Stancu, Marius Chivu, Ion Pop, Oliver Jens Schmitt, Bogdan Tătaru-Cazaban, Tatiana Niculescu, Monica Broșteanu, Francisca Băltăceanu, Teodor Baconschi, Vlad Zografi, Lidia Bodea, Ioan Stanomir, Radu Vancu, Vlad Zografi, Augustin Cupșa, Diana Adamek, Marian Voicu, Cosmin Ciotlos, Dan Tapalagă, T. O. Bobe, Ioana Bâldea Constantinescu, Andreea Răsuceanu, George Volceanov, Irina Horea, Denisa Comănescu, Robert Șerban, Marina Constantinescu, Doru Căstăian, Cristian Pătrășconiu, Ștefan Colceriu, Marius Constantinescu, Vlad Stroescu, Vlad Mixich, Simona Kessler, Wilhellm Tauwinkl, Cristian Vasile, Cătălin Avramescu, Simona Tivadar, Iulian Tănase, Veronica D. Niculescu, Alina Purcaru, Luminița Corneanu, Dana Pârvan, Ana-Maria Caia, Florin Buhuceanu, Diana Yuksel, Monica Spiridon, Dan Flonta.

Toate cele peste 1.000 de titluri, cărți și audiobookuri, vor avea reduceri de preț între 10% și 30%, edițiile de colecție vor putea fi cumpărate la prețuri speciale valabile numai la Gaudeamus.

„Cartea este un obiect înșelător: ea există ca obiect în fața ta, dar te vei pripi crezând că e un obiect în rând cu celelalte. Este cu totul altceva: este un «corp spiritual». Iar misterul spiritului ascuns în abisul cărții nedeschise e greu accesibil. Adevărata grație, «harul prin excelență selectiv», este să primești «darul deschiderii cărții». Scoasă la lumină prin gestul solitar al lecturii, frumusețea cărții deschise capătă o forță uriașă, care însă, intimă fiind, nu poate să-l disloce decât pe cel care o trăiește”, scrie Gabriel Liiceanu, în volumul colectiv “Cum să fii fericit în România”.

Curtea Veche Publishing - Ștefan Câlția va lansa în avanpremieră albumul dedicat expoziției „Obiecte grăitoare"

Editura Curtea Veche Publishing a pregătit titluri noi de la autori reputați precum Viktor Pelevin, Hannah Pakula, Edward de Bono, Allan și Barbara Pease sau Jamie Oliver. Totodată va fi un foarte bun prilej pentru a-i întâlni pe Anca Lungu (Prințesa Polonic), Geanina-Staicu Avram (Jamila Cuisine), Răzvan Exarhu, Ștefan Câlția, Cristina Donovici, Szekely Ervin, Diana Mandache.

Pe lângă super reducerile care se vor situa între 42-83% pentru o selecție vastă de titluri, cea mai mare noutate este promoția 2+1: toți cei care vor cumpăra oricare două cărți din întreaga ofertă, o vor primi pe cea de-a treia gratuit (cartea cadou va fi cea cu prețul cel mai mic dintre cele trei alese). Promoțiile nu se cumulează.

În capul listei de evenimente mult-așteptate la Gaudeamus se află două noi apariții culinare. Sâmbătă, de la ora 14.00, vlogger-ul culinar Geanina Staicu-Avram va lansa cel de-al doilea volum al cărții de bucate: „Jamila Cuisine. Cele mai iubite rețete. Vol. 2” aduce atât rețete vechi, cât și avanpremiere, și își propune să ajute pe toată lumea să descopere că gătitul nu este dificil.

Duminică, de la ora 12.00, prezentatoarea TV Anca Lungu, cunoscută și pentru blogul culinar PrintesaPolonic.ro, lansează o nouă carte de rețete pentru copii, cu ilustrații de Annabella Orosz și sfaturi pentru părinți de Alina-Nicoleta Balațchi. „Supereroii din farfurie” conține rețete care pot fi gătite împreună cu cei mici și ajută părinții să-i implice pe aceștia în procesul gătitului în funcție de vârstă.

Tot la Gaudeamus, vizitatorii se vor putea bucura și de o dublă lansare regală. Joi, de la 16.45 vor fi lansate volumul pentru adolescenți și tineri „Margareta a României. O principesă în serviciul Țării regăsite”, de Adrian Cioroianu și cu ilustrații de Yanna Zosmer, și Calendarul Regal 2018.

Fanii dictonului „În limbă e plăcerea!” - una dintre vorbele favorite ale lui Răzvan Exarhu - îl vor putea întâlni sâmbătă, de la 12.00, la o sesiune de autografe pe cunoscutul om de radio și televiziune, bucătar și autorul unuia dintre bestsellerurile anului 2017 - „Fericirea e un ac de siguranță”.

Tot în cadrul târgului de carte, artistul Ștefan Câlția va lansa în avanpremieră albumul dedicat expoziției „Obiecte grăitoare” care a avut loc anul acesta la Muzeul Colecțiilor de Artă. Compus din trei eseuri ale scriitoarei Svetlana Cârstean, curatorilor Liliana Chiriac și Alexandra Manole, albumul continuă, prin intermediul vederilor din cadrul expoziției însoțite de poveștile lor, dar și de ample comentarii sau viziuni critice, imersiunea în profunzimile simbolice ale Obiectelor Grăitoare.

Copiii vor fi și ei din nou în centrul atenției la această ediție. Duminică, de la ora 13.30, Cristina Donovici, cunoscută pentru blogul PovestileCristinei.ro, îi așteaptă pe cei mici la o sesiune de autografe cu ocazia lansării recente a volumului „O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse”, cu ilustrații de Lavinia-Iulia Fălcan.

Printre alte titluri dedicate celor mici se vor număra „Omul cu trei minți și alte basme cu tâlc. Basme românești repovestite de Răzvan Năstase”, cu ilustrații de Yanna Zosmer, primele 4 volume din seria „Isadora Moon” („jumătate zână, jumătate vampir, întru totul unică!”) scrisă de autoarea britanică Harriet Muncaster, o nouă carte de colorat pentru sărbători, „Să ne bucurăm! Carte de colorat pentru Crăciun”, și o reeditare a popularului volum de Adina Rosetti, „Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul”, cu ilustrații de Cristiana Radu.

„Mandarina”, cel mai proaspăt volum al lui Răzvan Petrescu, va fi de asemenea disponibil în rafturi. Apoi, o nouă traducere din unul dintre cei reprezentanți autori ai literaturii ruse contemporane, Viktor Pelevin, va apărea la Gaudeamus. „Omon Ra” este unul dintre cele mai importante romane ale sale, și spune povestea unui băiat crescut în spiritul propagandei sovietice, dar care simte misterioasa chemare a zborului spre infinit din momentul în care vede un afiș cu un cosmonaut. Află însă că visele nu îi aparțin - cel puțin nu într-o societate totalitară: odată admis în programul spațial, Omon află că visul lui are un preț - sacrificarea propriei vieți.

O altă noutate este una dintre cele mai așteptate cărți de bucate ale anului: noul volum marca Jamie Oliver - „5 ingrediente. Mese rapide și ușoare”. Pornind de la emisiunea cu același nume, noua carte de bucate a lui Jamie se concentrează fără menajamente pe combinații culinare geniale de doar cinci ingrediente.

Pentru fanii fotografiei, regizorul, fotograful și jurnalistul Barna Némethi a pregătit un album foto special dintr-o călătorie specială - "The Marauders of Marrakesh". Mereu pe drum - pe motocicletă, pe jos, în mașină sau pe bicicletă, într-o continuă mișcare, străbătând circuitele zilnice ale subzistenței, drumurile care unesc casele, locurile, piețele, oamenii - așa apar locuitorii Marrakesh-ului în fotografiile lui Barna Némethi.

Editura Nemira - „Wild cards”, antologie de George R.R.Martin și Melinda Snodgrass

Sâmbătă,  între orele 12.00 și 14.00, cititorii sunt invitați să cunoască autorii români de la Nemira în standul editurii, unde aceștia vor da autografe : Florin Chirculescu, Ovidiu Eftimie, Adrian Mihălțianu, Florin Stanciu, Iulian Tănase, Mara Wagner și Elena Vlădăreanu.

În colecția Nautilus SF&F apare „Problema celor trei corpuri”, de Liu Cixin, un hard SF, plin de minuțioase detalii tehnice despre orice, de la mecanica cuantică până la inteligența artificială.

Fanii seriilor Jocul lui Ender, Harry Potter și ai Infanteriei stelare vor considera cartea lui J. Patrick Black, „Orașul nouă în flăcări” un bilet perfect către o lume fantastică. O rasă extraterestră a venit să cucerească Pământul cu o tehnologie mai presus de orice văzuseră oamenii vreodată, care semănă mai degrabă cu magia. Orașe întregi dispăruseră în flăcări și sfârșitul părea aproape. Până când oamenii au descoperit că pot folosi și ei arma inamicilor și au ripostat.

„Wild cards”, antologie de George R.R.Martin și Melinda Snodgrass, propune o istorie alternativă înspăimântătoare: în 1946, deasupra New York-ului este eliberat un virus care poate rescrie ADN-ul uman, o armă biologică trimisă de pe altă planetă. Virusul afectează fiecare individ în alt fel și are simptome complet imprevizibile. Pe 90% dintre cei afectați îi ucide, iar celorlalți le provoacă mutații. 1% rămân aproape umani, dar capătă puteri supranaturale: așii dezvoltă puteri utile, doiarii, puteri minore, mai degrabă comice, iar jokerii sunt mutilați și sfârșesc în ghetouri.

În colecția Babel, de literatură străină, apare „Porecla”, de Jumpa Lahiri.

Lăsând în urmă viața din Calcutta, cuplul Ganguli pornește spre America, unde începe o altă viață. Numele, sensurile și identitățile se schimbă și, odată cu ele, destinele pornesc spre noi orizonturi. Din detalii de mare finețe se țese saga unei familii care, departe de casă, caută să ajungă acasă. Pătrunzând în cele mai ascunse ținutui sufletești, descoperind teritorii gingașe, Porecla spune mai multe povești, dezvăluie mai multe generații, traume și căutări, într-o lume dominată de fragilitate.

Colecția Anticipația - de nonficțiune, propune „Arme matematice de distrugere”, de Cathy O’Neill, bestseller New York Times și nominalizată la National Book Award.

Modelele matematice care ne reglementează viața sunt opace și incontestabile, chiar dacă greșesc, avertizează Cathy O’Neil, fostă jurnalistă la Wall Street Journal. Și, mai rău, alimentează discriminarea într-un „cocktail toxic pentru democrație“. Într-o epocă în care cele mai multe aspecte din existența noastră cad sub incidența datelor analizate automat, e necesar să le înțelegem mecanismele și să chestionăm modelele. Descoperiți latura întunecată a Big Data!
„Bun-venit în univers. Un ghid astrofizic”, de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss și J. Richard Gott, este un tur de forță pentru cunoașterea cosmosului, realizat de trei dintre cei mai importanți astrofizicieni din prezent. Pornind de la enorm de popularul curs introductiv în astronomie ținut de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss și J. Richard Gott la Princeton, cartea parcurge prin toate temele de interes: planete, stele, galaxii, găuri negre, călătoria în timp, toate pe înțelesul nespecialiștilor.

„Rose”, de Marius Constantinescu, este un volum din texte publicate de-a lungul vremii, mixate strategic cu varietăți inedite, în corpul unui volum sprințar, ca un vin sec, prietenos, de cursă lungă. Parfumuri, oameni, călătorii, deserturi, vinuri, părinți, prieteni și singurătăți, portrete, Paris, camere, cravate și o plajă goală. Marius Constantinescu scrie despre toate și toate îl scriu pe el.

„Crăciunul în cele mai frumoase povestiri” este un volum plin de surprize. În paginile lui s-au adunat comori de altădată pentru copii, părinți și bunici, întâmplări și personaje ce povestesc Crăciunul, pentru a cărei magie depun mărturie, printre alții,  Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle.

Editura NEMI

Editura NEMI de carte pentru copii aduce în acest sfârșit de an cele mai frumoase și mai captivante cărți pentru copii și părinți deopotrivă, de la povești potrivite pentru sărbătorile de iarnă, până la volume spectaculoase pentru micii exploratori.

Cărți de Crăciun
După  „Un băiat numit Crăciun” , care a arătat că adevărata magie a Crăciunului este magia dăruirii, un dar de care ne putem bucura cu toții, Matt Haig încântă cu o nouă poveste de sărbători: „Fetița care a salvat Crăciunul”, cu ilustrații realizate de același Chris Mould. Un roman inedit, cu numeroase lecții de viață, în care turta dulce este nelipsită, iar farsele și glumele spiridușilor îi vor amuza pe cititorii de toate vârstele.

„Dragonul de gheață” este o poveste încântătoare despre curaj și sacrificiu, scrisă de George R.R. Martin, popularul autor al seriei „Cântec de gheață și foc”. Povestea are loc în același univers cunoscut fanilor „Urzeala tronurilor” și este însoțită de ilustrațiile splendide ale artistului Luis Royo, ce îmbogățesc călătoria emoționantă a unei tinere fete și a dragonului său. În lumea din „2Cântec de Gheață și Foc”, dragonul de gheață este o creatură legendară și înfricoșătoare, întrucât niciun om nu a reușit vreodată să îmblânzească vreunul. Zborul său pe deasupra pământului lasă în urmă doar pustiu și un frig îngrozitor. Dar Adarei nu-i e teamă. Pentru că Adara este un copil al iernii, născută în timpul celui mai cumplit îngheț pe care toată lumea, chiar și Bătrânii, și-l amintesc.

Cea de-a treia carte ce se integrează perfect în atmosfera sărbătorilor de iarnă este o carte ilustrată pentru cei mici, dar nu numai: „Spărgătorul de nuci”, inspirat din spectacolul pus în scenă de George Balanchine în 1954 pentru New York City Ballet. Unul dintre cele mai populare spectacole de balet din toate timpurile, povestea Spărgătorului de nuci are parte de o interpretare minunată prin ilustrațiile extraordinare ale Valeriei Docampo, ce reușește să surprindă magia și farmecul unei povești clasice de iarnă. De la petrecerea de Crăciun cu care începe călătoria lui Marie, până la sărbătoarea fantastică din Tărâmul Dulciurilor, toate momentele importante ale spectacolului se regăsesc în această carte ce va fi, cu siguranță, pe placul tuturor copiilor ce-și doresc să danseze balet, și nu numai.

În colecția Nemi Explorator au fost lansate patru cărți spectaculoase din seria Lumea animalelor dedicate micilor exploratori curioși și scrise de Olivia Brookes: „Primele ființe”, „Viețuitoare în ocean”, „Tigri și alte carnivore”, „Furnici și alte insecte”.

Tainele universului vor putea să fie dezlegate în volumul „Supereroi ai Științei”: „Spațiul”, de Tracey Turner, cu ajutorul celor mai curajoși, inteligenți și hotărâți oameni de știință din istorie. În această carte îi veți descoperi pe unii dintre cei mai mari supereroi ai științei care au trăit vreodată, cum ar fi Aristotel, Galileo Galilei, Newton, Henrietta Leavitt, Einstein sau Neil Armstrong.

Alte surprize ale Bufniței Nemi: „Lama lama în pijama”, primul volum din populara serie scrisă de Anna Dewdney, este o lectură caldă, pufoasă și foarte amuzantă, ce îi va face atât pe cei mici, cât și pe cei mari, să zâmbească și să râdă, regăsindu-se în poveste. Seria este în curs de ecranizare la Netflix.

„Aventurile Sofiei”, o copilă ambițioasă și perseverentă, convinsă că va deveni o doamnă fermier când se va face mare, continuă în al doilea volum, Sofia și pisica ei, când micii cititori vor avea ocazia să-l cunoască pe Tom, noul ei prieten și companion.

Sughiț Strașnicul Stavrid al III-lea, Nădejdea și Moștenitorul Tribului Huliganilor Păroși, și dragonul lui de nădejde, Știrbul, au început pregătirile pentru a treia călătorie plină de peripeții și lupte fantastice, sub îndrumarea mentorului lor, Cressida Cowell, în „Cum să vorbești dragoneza”.

ART - Noi volume în seriile Truman Capote, Kurt Vonnegut și Margaret Atwood

Grupul Editorial ART vine cu peste 1.000 de titluri își așteaptă cititorii de toate vârstele.  Proiectul antologiilor „Cărțile mele” continuă cu tema „Cel mai mult și mai mult” prin lansarea a două volume simultan: „Juniorii” și “Seniorii”. Două cărți premiate la Trofeul Arthur vor fi lansate duminică.

Editura Arthur continuă seriile mult îndrăgite cu noi volume din “Harry Potter” și “Cronicile din Narnia” și aduce titluri interesante ale unor scriitori binecunoscuți ca: David Walliams, Terry Pratchet, George Selden, Grace Lin sau Kate DiCamillo.

În colecția Vlad și Cartea cu Genius s-au adunat cele mai captivante și inteligente povești ilustrate adorate de publicul din lumea întreagă. Nu întâmplător multe dintre ele au fost recompensate de-a lungul timpului cu medalia Caldecott. “Ziua în care a nins”, de Ezra Keats, este una dintre ele.

Proiectul Grafic lansează DC Comics în România cu volumul “Batman #1. Conclavul bufnițelor” și deschide secțiunea miniGrafic cu două serii de bandă desenată pentru copii.

Editura ART vă prezintă cel mai nou proiect editorial - “Ferma animalelor” -, o colecție de povești cu și despre animale, din încasările cărora se va dona către pisicile și cățeii din adăposturi. Ursula, Jiři și Cici fac un gest frumos și pun la bătaie “Adevărata carte cu pisicile lui Tocilescu”.

Colecția musai se îmbogățește cu patru titluri semnate de Fredrik Backman, Graeme Macrae Burnet, Ralf Rothmann și Mariana Enriquez, iar seriile de autor Truman Capote, Kurt Vonnegut și Margaret Atwood continuă cu noi volume. William Faulkner va fi prezent la standul editurii într-un mod inedit, cu singura carte scrisă pentru copii - “Copacul dorințelor/ The Wishing Tree”.

Editura Paladin continuă publicarea celor mai bune titluri fantasy și science-fiction recompensate cu premiile Hugo, Nebula sau Locus. Între noutățile editurii sunt de găsit atât autori tineri de succes ca Pierce Brown și N.K. Jemisin, cât și clasici ai literaturii SF ca Isaac Asimov.

Evenimentele de lansare, activitățile creative pentru copii, atelierele de colaj, modelaj și origami se desfășoară la standurile editurii.

Toate titlurile Grupului Editorial ART vor avea, pe durata Târgului Internațional Gaudeamus, prețuri speciale, cu reduceri cuprinse între 10% și 40%.

Litera - "Testamentul lui Abraham" și "Crima din Orient Express"

La standul Editurii Litera va fi prezent cel mai de seamă expert în fericire din lume - Meik Wiking. CEO al Institutului pentru cercetarea fericirii din Copenhaga și autor al bestsellerului „Mica Enciclopedie Hygge: Rețeta daneză a fericirii”, Meik Wiking vine în premieră la București cu ocazia lansării celei de-a doua cărți „Mica Enciclopedie Lykke: În căutarea celor mai fericiți oameni din lume”. Cu ilustrații minunate, dar și cu statistici documentate, cartea este un ghid complet despre cum putem avea ceva mai multă "lykke" (fericire) în viața noastră. Meik va prezenta dovezi, povești și ponturi din cele mai fericite colțuri ale lumii, deschizându-ne porțile pentru o viață mai bună. Întâlnirea va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la standul Editurii Litera. 

Bestsellerul „Testamentul lui Abraham” va fi lansat oficial la Târgul de carte Gaudeamus în prezența autorului, Igor Bergler, și a invitaților săi.

"Susține cu a ta mână Coroana Română”, semnat Margareta a României și Radu al României, un album ilustrat cu numeroase fotografii ce îi surprind pe membrii Familiei Regale a României în diferite ipostaze începând cu Regele Carol I și venirea sa la tron, în 1866, îi prezintă pe aceștia drept oameni ca noi, cu defecte și neajunsuri. O istorie în imagini pentru toți cei interesați de oamenii care au schimbat în mod decisiv istoria României.

Volumul „Reunirea”, de Dan Dungaciu și Petrișor Peiu, invită la o discuție lucidă, realistă, despre ce se petrece acum în stânga Prutului și despre viitorul oamenilor de acolo.

„Patrioții”, de Sana Krasikov, un roman despre idealism, trădare și secrete de familie, al cărei autoare este inclusă pe lista Granta a celor mai buni tineri romancieri americani, apare în colecția Buzz Books. "O capodoperă. Un Doctor Jivago al vremurilor noastre”, spunea Yann Martel.

Tot în colecția Buzz Books, va fi lansată „Crima din Orient Express”, bestseller-ul Agathei Christie.

Cele mai bune povestiri ale unuia dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX apar în Clasici Moderni Litera.

"Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri”, de William Saroyan este o carte despre omenie, o omenie vibrantă, profundă, care se manifestă în cele mai anodine scene, de la muncitorul obidit care găsește resurse de afecțiune pentru niște copii complet străini până la indianul care manifestă un tact ireproșabil față de un puști îndrăgostit de automobile.

Colecția Kronika continuă cu o carte extrem de originală: "Cei învinși”, în care  Robert Gerwarth, profesor de istorie modernă la University College din Dublin și director al Centrului pentru Studii de Război, ne provoacă să ne gândim din nou la adevărata moștenire a Primului Război Mondial. Aceeași colecție include și apariția volumului „Între timp. Amintiri din Casa Cezarului”, de Daniel Barbu.

Și Litera Mică își așteaptă cititorii - mari și mici - cu noutăți: de la cărți de povești și activități, la cărți despre educație și psihologia copilului: „Povești de seară pentru fete rebele”, de Elena Favilli și Francesca Cavallo, spune povestea a 100 de femei extraordinare din toate timpurile, portretizate de către 60 de ilustratoare din întreaga lume. Regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru toți aceia care vor să-și împlinească visurile.

În colecțiile Disney vor fi disponibile cărți noi din seriile „Soy Luna”, „Descendenții 2”, „O poveste încâlcită”, dar și o noutate absolută, „Coco”, povestea filmului cu același nume, o producție Disney-Pixar care va avea lansarea în cinematografele din România în 24 noiembrie.

În seria de cărți cu metode psihologice de adormit copiii, vor fi disponibile cărțile de povești „A fost odată. 24 de povești terapeutice de citit copilului pentru a-l liniști și a-l adormi mai ușor”, de Gilles Diederichs și „Tractorașul care voia să adoarmă”, cea mai recentă  carte a psihologului Carl-Johan Forssén Ehrlin, autorul bestsellerurilor internaționale „Iepurașul care voia să adoarmă” și „Elefănțelul care voia să adoarmă”, apărute de asemenea la Litera Mică.

Pentru părinții care caută cărți de pus sub brad, Litera Mică are o ofertă bogată de propuneri: „În căutarea lui Moș Crăciun”, de Thierry Didieu, povestea unui omuleț de zăpadă care se hotărăște să părăsească grădina în care trăia și să plece în căutarea lui Moș Crăciun, „Marea carte de povești”, un minunat volum ilustrat de Tony Wolf, cu povești fermecate din adâncul pădurii, dar și seturi educative cu puzzle precum „Să învățăm cuvintele”, „Să învățăm culorile”și  „Corpul uman”.

Pentru copiii de vârstă școlară, părinții pot găsi noutăți din îndrăgitele colecții „Prima mea lectură”, „Învăț să citesc” sau enciclopedii despre cunoaștere, cum ar fi „Prima mea enciclopedie despre lucruri foarte importante”, care cuprinde sute de informații interesante și surprinzătoare din toate domeniile sau seria National Geographic „Prima mea carte despre”. Nu în ultimul rând, cele mai noi titluri din apreciata serie Montessori: „Ateliere Montessori și jocuri educative pentru copii. 52 de săptămâni de pedagogie activă în familie”, de Elsa Thiriot sau „Primul meu caiet Montessori cu litere și cifre”.

Cartea Copiilor - "Păturica lui Jane”, de Arthur Miller

Standul 237 al editurii Cartea Copiilor va fi amenajat la nivelul 4.50 și va primi cititori între orele 10.00 și 20.00.
Printre noutățile absolute ale editurii Cartea Copiilor, pe care cititorii le vor descoperi la Gaudeamus 2017, se numără: „Când vine Crăciunul? 24 de povești de citit împreună în așteptarea Crăciunului”, de Antonie Schneider. Cartea va fi însoțită de o lectură publică și de un atelier pentru copii, care vor fi susținute duminică, de la ora 10.00, în Salonul Ion Creangă (nivelul 3.20), de Brandi Bates, fondatoarea asociației „Citim Împreună România”.

„O zi de iarnă cu familia Șoricel”, de Kazuo Iwamura. Iarna, cu gerul ei, nu-i sperie deloc pe cei din familia Șoricel. În scorbură e cald, cămara e plină și lemnele de foc sunt de ajuns până la primăvară. Ce fac cei 14 șoricei în zilele lungi de iarnă?

„Micul dejun cu familia Șoricel”, de Kazuo Iwamura. În  familia Șoricel, toată lumea ajută la pregătirea mesei de dimineață, de aceea fiecare zi începe bine și frumos.

„Crocodilul și dentistul”, de Tarō Gomi. Crocodilului îi e frică de dentist, dar durerea de măsea nu îi dă pace. Dentistului îi e frică de crocodil, însă trebuie să își facă meseria. Oare cum se va sfârși vizita crocodilului la stomatolog?

„Singură la cumpărături”, de Yoriko Tsutsui. Midori are cinci ani și nu a mai plecat niciodată singură de acasă. Însă mama are nevoie de lapte pentru frățiorul ei mai mic, iar ea trebuie să își învingă temerile și să plece pentru prima dată singură la cumpărături.

Cartea Copiilor va prezenta la standul său și celelalte noutăți ale toamnei: „Ziua în care a fugit Somnul”, de Victoria Pătrașcu, „Păturica lui Jane”, de Arthur Miller, „Maimuțica Bramburica”, de Julia Donaldson, „Cinci minute de răgaz”, de Jill Murphy, „Fetița și balonul”, de Komako Sakai, „Dincolo de mare”, de Tarō Gomi și „Omida mâncăcioasă” (carte-jucărie), de Eric Carle.

Editura va mai organiza două ateliere pentru cei mici. Sâmbătă, de la ora 10.00, scriitoarea Victoria Pătrașcu va face lectura cărții „Ziua în care a fugit Somnul” și va organiza activități pentru copiii prezenți, iar de la ora 15.00 scriitoarea Iulia Iordan și ilustratoarea Cristiana Radu vor desfășura un atelier creativ pe baza cărții „Luli și căsuța din copac”. Toate evenimentele vor avea loc în Salonul Ion Creangă (nivelul 3.20), din cadrul Pavilionului Central Romexpo.

Toate titlurile din oferta editurii, disponibile la Gaudeamus, vor avea reduceri de 20-30%. Vizitatorii vor putea participa și la tombola Cartea Copiilor, unde vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele cinci premii a câte trei cărți la alegere, expediate gratuit de editură la sfârșitul târgului.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian boia
radu paraschivescu
gaudemus 2017