Tranzacție: Santander plătește 100 milioane euro pentru a prelua operațiunile principale din Europa ale Wirecard, în insolvență după ce a dezvăluit o gaură de aproape 2 miliarde de euro în bilanțurile contabile

Tranzacție: Santander plătește 100 milioane euro pentru a prelua operațiunile principale din Europa ale Wirecard, în insolvență după ce a dezvăluit o gaură de aproape 2 miliarde de euro în bilanțurile contabile
scris 17 nov 2020

Grupul bancar spaniol Santander plătește aproximativ 100 milioane euro pentru a prelua operațiunile principale din Europa ale procesatorului german de plăți Wirecard, intrat în insolvență după ce a dezvăluit o gaură de aproape 2 miliarde de euro în bilanțurile contabile.

Aproximativ 500 de angajați vor fi preluați de Santander, urmând să devină parte a companiei Getnet, dar să rămână tot în Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Conform Financial Times, tranzacția se ridică la 100 milioane euro. Santander nu își va asuma nicio răspundere legală pentru operațiunile anterioare ale Wirecard.

Un alt ofertant a fost operatorul britanic de rețele virtuale mobile Lycamobile.

În septembrie a fost anunțat că Wirecard a vândut subsidiara din România rivalului portughez SIBS (Sociedade Interbancária de Serviços).

Luna trecută, Wirecard America de Nord a fost vândută către Syncapay, un holding din SUA specializat în soluții de plată. În Marea Britanie, operațiunile au fost preluate de Railsbank, un startup susținut de Visa.

Mai dispare un brand de lux de pe Calea Victoriei. ING Bank deschide o sucursală fanion în locul magazinului Emporio Armani CITEȘTE ȘI Mai dispare un brand de lux de pe Calea Victoriei. ING Bank deschide o sucursală fanion în locul magazinului Emporio Armani

Fondată în 1983, SIBS (Sociedade Interbancária de Serviços) procesează peste 3 miliarde de plăți anual, având 300 milioane de utilizatori și operațiuni în peste 10 țări din Europa și Africa. Compania este lider pe piața de profil din Portugalia, unde deține și operează rețeaua interbancară de ATM-uri Multibanco.

În România, compania portugheză a lucrat anterior cu mai multe entități locale, în cadrul unor proiecte privind gestionarea rețelelor POS, specificarea și omologarea terminalelor, procesarea tranzacțiilor, comutare bancară și prevenirea și detectarea fraudei.

Wirecard a solicitat intrarea în insolvență la finele lunii iunie, după ce a dezvăluit o gaură contabilă de aproape 2 miliarde de euro, cel mai probabil rezultatul unei fraude internaționale. Wirecard avea datorii de circa 4 miliarde de dolari la momentul solicitării.

Compania germană a intrat pe piața locală în 2016, după ce a cumpărat Provus Group, cel mai mare centru de procesare plăți din România, în schimbul a 32 milioane de euro.

Wirecard Romania are sediul în București și o filială în Chișinău, Republica Moldova. Anul trecut, compania a raportat afaceri de 43,4 milioane de lei și un profit net de 18,5 milioane de lei, în urcare puternică de la un câștig de sub 2,1 milioane de lei obținut în 2018.

Pe lângă subsidiara din România, Wirecard vrea să vândă și operațiunile din Indonezia și Vietnam, pentru care spune că a primit deja mai multe oferte indicative.

Compania și-a anunțat intenția de a vinde o serie de active internaționale în iulie, iar lună mai târziu a semnat și primul contract, pentru vânzarea subsidiarei din Brazilia.

Tot atunci, Wirecard a transmis că a ajuns la un acord de principiu pentru vânzarea unor operațiuni din Marea Britanie către Railsbank Technology și că este în negocieri avansate pentru activele din America de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirecard romania
vanzare wirecard romania
negocieri
oferte angajante
scandal contabil
frauda contabila
procesator plati
provus group