Tranzacție - Grupul francez Saint-Gobain preia fabrica Duraziv, controlată de Daniel Guzu

Tranzacție - Grupul francez Saint-Gobain preia fabrica Duraziv, controlată de Daniel Guzu
scris 15 mai 2021

Grupul francez Saint-Gobain, producător de materiale de construcții, va prelua fabrica Duraziv, controlată de omul de afaceri Daniel Guzu, tranzacția fiind înaintată Consiliului Concurenței spre avizare, au transmis pentru Profit.ro surse autorizate.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Cu o experiență de 17 ani pe piața materialelor de construcții, localizată în Popești Leordeni (Ilfov), Duraziv, pornită sub denumirea Bau Profil și axată pe producție de profile metalice și accesorii pentru gips carton, a avut anul trecut afaceri de 144,7 milioane lei și un profit net de 8,9 milioane lei, cu peste 150 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

La acest moment, afacerea este controlată de familia Guzu - Daniel (54%) și Irina (45%).

Tranzacție - Grupul francez Saint-Gobain preia fabrica Duraziv, controlată de Daniel Guzu

Grupul francez Saint-Gobain are în România circa 1.800 de angajați care lucrează în cele 12 fabrici ale companiei, în dezvoltarea căreia au fost investiți aproximativ 350 milioane euro.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

În urmă cu un an, pe fondul pandemiei, Saint-Gobain și-a redus capacitatea de producție a fabricii de parbrize Sekurit din Călărași, după ce producătorii auto Dacia și Ford și-au sistat temporat activitatea.

În toamna anului 2018, compania a redeschis linia de producție de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica Isover din Ploiești, ca răspuns la cererea în creștere pe această nișă din Europa de Sud-Est, după ce o închisese în 2016, pe motiv de criză.

Recent, compania a transmis pentru Profit.ro că cererea de materiale de construcții se va amplifica în 2021 și în anii următori, contribuind la o nouă creștere a afacerilor Saint-Gobain România.

De asemenea, Profit.ro a anunțat recent că Saint-Gobain a lansat construcția unei a doua linii de fabricare a gips-cartonului în Turda, o investiție de 45 de milioane de euro care vizează creșterea considerabilă a capacității de producție a gips-cartonului în România pentru a satisface nevoile locale în creștere rapidă, precum și cele din Europa de sud-est.

“Saint-Gobain are un potențial semnificativ de creștere pentru 2021, precum și în următorii ani. (...) Având în vedere că în sectorul rezidențial proiectele s-au intensificat, în special în cazul proiectelor rezidențiale premium, caselor unifamiliale noi, dar și al renovărilor, preconizăm un trend ascendent pentru Grupul Saint-Gobain. Perspectivele pe termen mediu și lung sunt solide”, a declarat pentru Profit.ro Ovidiu Păscuțiu, CEO-ul Grupului Saint-Gobain în România.

Saint-Gobain produce o gamă largă de materiale, destinate în principal pieței construcțiilor (precum izolații, plăci de gips-carton, anvelopări exterioare, sticlă sau mortare) și industriei auto (parbrize).

În România, Saint-Gobain deține opt mărci (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips și Weber) și 12 situri industriale, în Brănești (Ilfov), Călărași, Ploiești, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte.

În urmă cu un an a fost semnată o altă tranzacție majoră pe piața construcțiilor din România, AdePlast fiind vândută către grupul Sika, cu sediul în Elveția.

viewscnt
Afla mai multe despre
saint-gobain
dacia
ford
sekurit