Saint-Gobain a redus producția de parbrize din Călărași după închiderea Dacia și Ford pe fondul coronavirus

Saint-Gobain a redus producția de parbrize din Călărași după închiderea Dacia și Ford pe fondul coronavirus
scris 26 mar 2020

Producătorul de materiale de construcții Saint-Gobain și-a redus capacitatea de producție a fabricii de parbrize Sekurit din Călărași, după ce producătorii auto Dacia și Ford și-au sistat temporat activitatea din cauza epidemiei de coronavirus.

„La nivel global, Saint-Gobain Sekurit își adaptează producția la modificările cererilor. Astfel, în funcție de fiecare model, compania a decis ajustarea echipelor și eficientizarea turelor de lucru. Toate fabricile Grupului Saint-Gobain în România funcționează până la această dată, majoritatea la capacitate maximă, iar altele cu ajustarea activității ca răspuns la reducerea cererii, cum ar fi cazul fabricii Saint-Gobain Sekurit, odată cu stoparea temporară a activității unor fabrici de producție auto. Mai mult, până în acest moment nu avem nicio întrerupere a aprovizionării. De asemenea, monitorizăm situația în fiecare zi, pentru a păstra nivelul ridicat de servicii oferite clienților și partenerilor noștri, dar și pentru  a evita acumularea de stocuri“, a declarat, pentru Profit.ro, Ovidiu Păscuțiu, CEO Saint-Gobain Romania.

Potrivit acestuia, este prea devreme să se discute despre soluțiile la care Saint-Gobain va apela în cazul în care activitatea în construcții se va reduce drastic. Șomajul tehnic este una dintre opțiunile pe care Saint-Gobain le are la dispoziție pentru a proteja atât veniturile și locurile de muncă ale angajaților, cât și sănătatea financiară a companiei în eventuale situații de reducere drastică a activității, spune Păscuțiu.

„În cazul colegilor din fabrici, am dispus ca predarea sarcinilor între schimburile de tură să se realizeze evitând contactul fizic. Mai mult, s-au stabilit mai multe grupuri operative care activează în mod complet izolat, fără contact între ele, pentru angajații care se deplasează la locul de muncă. Colegii din birouri au fost încurajați să opteze pentru lucrul de acasă, au fost restricționate atât deplasările internaționale în interes de serviciu, cât și deplasările și întâlnirile interne. A fost elaborat un plan pentru ca sistemele noastre informatice să garanteze continuitatea serviciilor, chiar și în cazul unei pandemii“, a mai spus directorul Saint-Gobain Romania.

Cimentiștii, în contextul epidemiei de coronavirus: Singurul care poate reporni economia este statul, care se poate împrumuta și da drumul la infrastructură și construcția de case CITEȘTE ȘI Cimentiștii, în contextul epidemiei de coronavirus: Singurul care poate reporni economia este statul, care se poate împrumuta și da drumul la infrastructură și construcția de case
Urmărește-ne și pe Google News

Compania a creat un comitet special la nivel central care monitorizează zilnic situația. Această echipă lucrează pentru a implementa recomăndările agențiilor medicale cum sunt Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și decide procedurile care trebuie aplicate în cadrul grupului. Comitetul reunește Managementul General, reprezentanții companiilor, Departamentul Industrial și de Achiziții, Departamentul MSS, Departamentul de Resurse Umane, Strategie și Comunicare.

Ovidiu Păscuțiu, CEO Saint-Gobain Romania

Ovidiu Păscuțiu, CEO Saint-Gobain Romania

Păscuțiu spune că în toate sediile Saint-Gobain s-a intensificat curățarea și dezinfectarea regulată a unităților și zonelor strategice, iar măștile, dezinfectantul și termometrele cu infraroșu sunt puse la dispoziția tuturor angajaților grupului.

Grupul francez are în România circa 1.800 de angajați care lucrează în cele 13 fabrici ale companiei, în dezvoltarea căreia au fost investiți aproximativ 350 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
saint-gobain
dacia
ford
sekurit