România datoare vândută: oamenii se laudă doar cu familia și casa, o treime ar pleca mâine din țară

România datoare vândută: oamenii se laudă doar cu familia și casa, o treime ar pleca mâine din țară
scris 21 iun 2016

Jumătate dintre românii cu vârsta între 25 și 50 de ani au luat, în ultimii zece ani, între unul și patru credite de la bănci, relevă un studiu al Provident. Peste 35% dintre ei spun că singura mare realizare a ultimului deceniu este familia, în timp ce aproape 31% regretă că nu au părăsit definitiv România. 

Studiul realizat de Ivox pentru Provident a luat în considerare răspunsurile a 1.396 de cetățeni români cu vârsta între 25 și 50 ani, utilizatori de internet. Concluziile trase pot fi considerate, astfel, optimiste în condițiile în care eșantionul de populație vizat are un nivel de trai peste media țării. 

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru aproape 31% dintre persoanele intervievate, familia este singura mare realizare a ultimilor zece ani, iar încă 16% se mândresc mai ales pentru că au reușit să își cumpere o locuință. Doar  14% spun că cea mai importantă investiție pe care au realizat-o este dezvoltarea personală. 

“În privința comportamentului financiar, respondenții au afirmat că în ultimi 10 ani au luat un credit (31,9%) sau între 2 și 4 credite (18,9%). La aceeași întrebare, 26,2% din respondenți au afirmat că au cheltuit doar venitul lunar, fără să se împrumute, iar 18,2% au afirmat că au economisit. În cazul sumei împrumutate și a destinației banilor, 30,7% din respondenți au luat un împrumut personal, mai mare de 10 mii de lei. Unul din cinci respondenți a afirmat că nu a luat nici un credit (20,6%), în timp ce un procent similar, de 20,1% a răspuns că a contractat un credit mai mic de 10 mii de lei sau un card de credit (20% din respondenți). 18,7% din respondenți au afirmat că au luat un credit imobiliar în ultimii 10 ani“, arată cercetarea comandată de Provident.

Țara paradoxurilor. Mulți ar fi plecat din țară, la fel de mulți ar vrea mai mult timp cu familia

Cel mai mare regret al românilor este faptul că nu au plecat definitiv din țară. Aproape 24% regretă, totuși, că nu au petrecut mai mult cu familia. În procente aproape egale, românilor le mai  pare rău fie că nu și-au deschis o afacere proprie, fie că nu au provitat de ocaziile oferite pentru a avansa în carieră.  În ceea ce privește viitorul, cetățenii români se concentrează tot pe familie.

“Pentru următorii 10 ani, cel mai important plan al românilor este să asigure succesul în viață al copilului/ copiilor (26,7% din răspunsuri), să își întemeieze o familie (20,9%), să avanseze în carieră (15,9%) sau să își deschidă propria afacere (14,3%). Unul din zece respondenți a afirmat că vrea să plece din România definitiv. Ca investiții importante în următorii 10 ani, respondenții din studiul Provident afirmă că vor cumpăra o casă (35,2%) sau o vor renova (24,1%), vor cumpăra o mașină (18,2%) sau va pleca într-o vacanță exotică (17%)”, mai arată studiul citat.

Provident Financial România împlinește în acest an 10 ani de prezență pe piața românească. Compania financiară este lider în domeniul creditelor de consum acordate la domiciliul clienților și a devenit, începând cu acest an, cel mai mare angajator britanic din România. Creșterea numărului de angajați vine după ce, la sfârșitul anului trecut, compania a luat decizia de a-și angaja toți agenții de vânzări, respectiv 3.500 de persoane.

În România, Provident Financial este prima instituție care, în primăvara anului 2006, a lansat în premieră împrumutul la domiciliu, pe baza unui model de afaceri cu o istorie de peste 130 de ani. În 10 ani, Provident a acordat împrumuturi în valoare de 850 de milioane de euro și a plătit taxe și impozite de 45 de milioane. Costurile împrumuturilor oferite de Provident depășeșsc și echivalentul unei Dobânzi Anuale Efective (DAE) de 100%. Totuși, ratele împrumutului sunt fixe iar creditul poate fi rambursat în condiții mai avantajoase înainte de termen.

viewscnt
Afla mai multe despre
provident
studiu
datorii
ivestitii
planuri
familie
valori
romania