Primarul Brașovului a venit cu idei din Franța. Prima - Zarzavat între blocuri

Primarul Brașovului a venit cu idei din Franța. Prima - Zarzavat între blocuri
scris 12 dec 2021

Primarul Allen Coliban vrea să implementeze în municipiul Brașov mai multe proiecte inspirate din modelul francez al orașului înfrățit Tours, pe care l-a vizitat la sfârșitul lunii trecute, în prima sa deplasare oficială în străinătate.

„La discuțiile pe care le-am avut(…) am identificat foarte multe puncte comune, în primul rând aceleași aspirații pentru a construi un oraș verde – atât Brașovul, cât și Tours-ul au o administrație nouă începând de anul trecut, o administrație cu multe ambiții în zona aceasta. Drept pentru care agenda pe care am avut-o în întâlnirile oficiale din Tours a fost structurată în jurul câtorva dintre aceste puncte comune: ecologia și tranziția către un oraș verde, mobilitatea, educația, dar și serviciile sociale. În urma acestor întâlniri și a acestor discuții, am câteva idei pentru viitoare proiecte și pentru continuarea demersurilor deja întreprinse”, a declarat Allen Coliban, citat de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Programul vizitei de trei zile la Tours a cuprins o serie de întâlniri cu reprezentanții municipalității de acolo, dar și cu specialiști din educație, mobilitate, protecția mediului și din domeniul social.

„În primul rând, pe zona socială, am vizitat bucătăria centrală, o facilitate care produce 8.000 de mese pentru școlile din Tours aflate în subordinea primăriei, dar și pentru cantine sociale, centre de bătrâni și așa mai departe. Este o soluție pe care cred că o putem analiza și replica și în contextul legislației românești, mai ales că avem nevoie de soluții pentru a oferi masă caldă în școli. Anul viitor vom avea bugetat un studiu în acest sens, astfel încât să găsim cea mai bună soluție pentru a oferi elevilor din Brașov o masă caldă”, a explicat edilul.

România nu ține pasul cu accesul la medicamente. Pacientul român - lipsit de acces la circa 40% dintre produsele inovative folosite în mod curent în vestul Europei. ARPIM lansează un Pact pentru Inovație în Sănătate CITEȘTE ȘI România nu ține pasul cu accesul la medicamente. Pacientul român - lipsit de acces la circa 40% dintre produsele inovative folosite în mod curent în vestul Europei. ARPIM lansează un Pact pentru Inovație în Sănătate

O altă idee pe care primarul Brașovului își propune să îl implementeze, ca proiect pilot, este „Recreația în iarbă”, care înseamnă reorganizarea spațiilor din curtea școlilor, astfel încât să se creeze zone verzi dedicate relaxării pentru elevi și profesori.

Totodată, primarul Brașovului ar putea replica proiectul municipalității din Tours privind amenajarea unor grădini de zarzavaturi și livezi urbane.

Pactul pentru Inovație în Sănătate. ARPIM lansează un document care, în primă fază, ajunge în Parlament și Guvern. \ CITEȘTE ȘI Pactul pentru Inovație în Sănătate. ARPIM lansează un document care, în primă fază, ajunge în Parlament și Guvern. "Este cel mai bun moment să punem Sănătatea pe primul plan și să ne unim cu toții!"

„Legat de strategia verde și de ceea ce la Tours se numește ‘Natura în oraș’ – un plan pe cinci axe care implică și comunitatea în mod direct – mi-au plăcut câteva proiecte, mai ales amenajarea de grădini urbane în spații dintre blocuri. Aceste spații publice care până nu de mult erau spații verzi au fost transformate, cu implicarea peisagiștilor și experților din Primărie, în grădini urbane care produc, pe 300 de metri pătrați, aproximativ 800 de kilograme de zarzavaturi și de legume în fiecare an, legume care le sunt oferite cetățenilor din zonă. Totodată, aceste grădini au un rol educativ, propunându-și să implice cetățenii și să îi învețe pe cei mai tineri despre natură și despre felul în care pot să facă grădinărit. O idee similară este și cea legată de livezi urbane, tot în zonele dens locuite, care înseamnă amenajarea spațiului verde cu pomi fructiferi și corelarea planurilor de amenajare cu specificul zonei și cu doleanțele cetățenilor”, a menționat Coliban.

Acesta a mai spus că, împreună cu reprezentanții administrației publice din Tours, au discutat despre ideea lansării unui concurs, între cele două orașe, într-o singură zi, de plantare de arbori în spațiul public, cu implicarea comunităților.

viewscnt
Afla mai multe despre
brasov
blocuri
zarzavat