Gigantul industrial Tereos, cel mai mare producător de zahăr din Franța, cu afaceri anuale de peste 4 miliarde de euro, și-a revocat directorul fabricii din România, de la Luduș, Philippe Jean Roux, după doar 7 luni de la instalare, aducându-l în locul acestuia pe directorul industrial al companiei mamă, direct de la sediul din Lille, Didier Francis Corfa, cu 11 ani mai în vârstă și mai experimentat. În ultimii doi ani, după o perioadă profitabilă, compania francezilor din România a intrat puternic pe pierderi.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Corfa a fost însă numit cu un mandat pe termen extrem de scurt, până spre finalul lunii mai.
Philippe Roux (51 de ani) a fost instalat director general al companiei Tereos Romania, fosta fabrică Zahărul Luduș (județul Mureș), cumpărată de francezi în urmă cu 5 ani, în august 2016, după ce anterior a fost 5 ani general manager la fabrica Teoros din Sao Paulo (Brazilia).
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Philippe Roux
Noul director, Didier Corfa (62 de ani), adus de francezi direct la sediul central al companiei, este responsabil din 2008 de 12 fabrici cu un total de 1.500 de angajați din portofoliul grupului.
Didier Corfa
Gigantul industrial francez Tereos are 45 de fabrici în 13 țări din Europa, America Latină, Africa și Asia, cu peste 24.000 angajați.
CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul sud-african Ascendis cumpără Sun Wave Pharma, numărul 1 pe piața suplimentelor alimentare din România cu mărcile SunVita și Sun Herbal Tea, pentru 16,3 milioane euroÎn 2012, francezii au cumpărat fabrica Zahărul Luduș din România, pentru a deservi clienții industriali din Europa de Est. Fabrica era controlată anterior de Franco Roumanie de Sucrerie, subsidiara grupului francez Sucreries du Marquenterre Group.
La momentul preluării, Zahărul Luduș, denumită ulterior Tereos Romania, avea o cifră de afaceri de 171,6 milioane lei și un profit net de 30,5 milioane lei.
Pentru 2015, fabrica, având 195 de angajați, a raportat o pierdere de 15,6 milioane de lei la o cifră de afaceri de 140 milioane lei.
Pierderea era însă oricum mai mică decât cea consemnată în anul anterior, de 24,8 milioane lei.
Anterior, fabrica înregistrase un profit de 9,4 milioane lei în 2013, de 30,5 milioane lei în 2012 și de 11,1 milioane lei în 2011.