Infineon își mută sediul într-o clădire nouă dezvoltată de One United, după un contract de închiriere cu o valoare uriașă

Infineon își mută sediul într-o clădire nouă dezvoltată de One United, după un contract de închiriere cu o valoare uriașă
scris 6 nov 2023

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a anunțat că a semnat cu Infineon Technologies, lider german în proiectarea și producția de semiconductori, un contract de închiriere cu o valoare de 57 de milioane de euro. Chiriașul ar urma să se mute din 2026 într-o clădire nou construită de One peste drum de stația de metrou Pipera.

Profit.ro organizează pe 9 noiembrie Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești - DETALII AICI

Infineon semnase anul trecut un contract de închiriere pentru extinderea sediului său din România cu încă două etaje și un laborator în clădirea D a complexului Novo Park, aflat în proprietatea omului de afaceri Liviu Tudor, ajungând la o suprafață închiriată de 10.000 de metri pătrați. În plus, compania își prelungise contractul existent până în 2025.

Urmărește-ne și pe Google News

Acum, One a anunțat că va dezvolta și închiria Infineon o clădire de birouri, denumită ONE Technology District, cu suprafața totală închiriabilă de 20.000 metri pătrați (cu terase), inclusiv 2.000 metri pătrați de laboratoare și 280 de locuri de parcare.

EXCLUSIV Hidroelectrica a decis să mai rămână 10 ani cu sediul central în Tower Center International. A avut ofertă și de la One United CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hidroelectrica a decis să mai rămână 10 ani cu sediul central în Tower Center International. A avut ofertă și de la One United

Contractul de închiriere dintre One și Infineon va fi pe o perioadă de 15 ani, începând cu anul 2026. Acesta este cel mai mare contract de închiriere semnat în ultimii ani pe piața de birouri din România.

Dezvoltarea viitoare va fi amplasată pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 5-7, pe un teren cu o suprafață de 9.351 cumpărat de la Immofinanz, peste drum de stația de metrou Pipera. Noul proiect se estimează că va fi livrat în trimestrul al doilea din 2026.

În vară, producătorul german de seminconductori Infineon Technologies AG a decis să își dezvolte își prezența în România, prin deschiderea oficială a biroului Infineon din Iași.

EXCLUSIV Mitiska REIM, aproape de vânzarea celor 24 de parcuri de retail deținute în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mitiska REIM, aproape de vânzarea celor 24 de parcuri de retail deținute în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă

Infineon este un lider global în domeniul semiconductorilor pentru sisteme de putere și IoT, cu peste 56.000 de angajați la nivel mondial.

Infineon Technologies a intrat pe piața locală în 2005, odată cu deschiderea unui centru R&D în București, și a crescut la peste 500 de ingineri în România.

Infineon Technologies a fost înființată în 1999, în urma separării diviziei de semiconductori de către Siemens.

În 2019, Infineon a preluat rivalul american Cypress Semiconductor pentru 9 miliarde de euro, într-una dintre cele mai mari tranzacții din industrie din ultimii ani.

EXCLUSIV Un grup de investitori turci, din care face parte un fost bancher șef și un top manager Deloitte, pregătește un ansamblu rezidențial premium în mijlocul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un grup de investitori turci, din care face parte un fost bancher șef și un top manager Deloitte, pregătește un ansamblu rezidențial premium în mijlocul Bucureștiului

Piața închirierilor de sedii pentru birouri traversează o perioadă de scădere, caracterizată prin ofertarea pe piață a unor spații reduse cu circa 60% față de cât se cereau în urmă cu 3 ani. Cererea medie în piața de închirieri birouri a scăzut, de la 2.000 metri pătrați în anii 2015-2020, la 700-800 metri pătrați.

Tendința generală este de restrângere a activității companiilor în spații mai mici, pe măsură ce munca de acasă devine o normă.

Asta înseamnă că lucrul din afara biroului, restrângerea multor companii cu spații redundante, dar și alți factori au condus la reducerea dimensiunii tranzacției medii. Fragmentarea spațiilor ocupate de marile corporații în sedii mici are loc în circa un sfert din spațiile mordene din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
infineon