Grupul Financiar Banca Transilvania va lansa Salt Bank, ca o bancă românească 100% digitală, aceasta urmând să furnizeze servicii începând cu anul viitor.
Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Alpha Bank, Banca Transilvania, CITR, Nordis Group, UniCredit Bank - DETALII AICI
Salt Bank este noua denumire a Idea Bank, preluată în 2021 de Banca Transilvania și care, cum a anunțat Profit.ro, se transformă în bancă 100% digitală.
Planul Băncii Transilvania este să lanseze prima bancă 100% digitală Made In România, arăta atunci Profit.ro.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Universitatea Politehnica pregătește unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România, inclusiv cu magazine și piscinăDirector general al Salt Bank va fi Gabriela Nistor, actual director al Idea Bank.
"La alegerea numelui Salt Bank, am căutat ceva care să rezoneze cu noi, oamenii de aici. Acest nume reprezintă un salt de la clișeele tradiționale și un avans în inovație, agilitate și progres. Este un nume care vorbește despre ambițiile noastre, dar in același timp este simplu și familiar”, spune Gabriela Nistor.
Pentru platforma sa bancară de tip SaaS Cloud (Software as a Service), Salt Bank a ales Engine by Starling, parteneriatul fiind supus aprobării de către autoritatea de reglementare și supraveghere.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Gabi Zaharia, unul dintre fondatorii frufru, partener al industriașului Rainer Heubach, pregătește demolarea fostului sediu Conban pentru un proiect imobiliarPlatforma bancară proprietate a Engine, bazată pe cloud, va permite Salt Bank să deservească piața din România cu servicii bancare digitale.
Platforma Engine susține și Starling Bank, cu circa 3,6 milioane de clienți în Regatul Unit.
Idea Bank a venit ca o investiție poloneză la cumpăna anilor 2014 și 2015 prin preluarea de Getin Holding a Romanian International Bank (RIB) și a rupt peisajul crispat de șocul financiar din 2008-2011, cu imagine de oligopol înghețat în rândul publicului românesc. Entitatea a căutat să își facă loc pe piață prin avantaje competitive față de băncile românești, unul dintre acestea fiind capacitatea de a acorda credite într-un plafon de îndatorare mai ridicat decât cel al pieței locale.
Idea a fost a treia bancă achiziționată de Banca Transilvania, după Bancpost (2018) și Volksbank România (2015).