Societatea Administrare Active sector 3 SRL, prin care Consiliul Local al sectorului 3 din Capitală, unde primar este Robert Negoiță, derulează în principal proiecte imobiliare, a preluat pachetul majoritar al companiei de construcții Delta ACM 93, controlată până astăzi de Florea Diaconu și cu afaceri anul trecut de peste 254 milioane lei. Prețul tranzacției a fost de 1 leu.
Contractul poate fi văzut AICI.
Tranzacția a fost însă parafată în contextul în care, la începutul lunii august, Primăria Sector 3 a decis să cumpere cu 5 milioane de euro fabrica de prefabricate a Delta ACM 93, din Popești Leordeni. Prefabricatele produse în această fabrică ar urma să fie folosite la lucrările Primăriei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Argumentul prezentat al tranzacției: "Situația economică-financiară a companiei și dorința noului acționar de a o redresa".
În timp, compania de construcții a câștigat numeroase contracte publice, dar cele mai recente date, analizate de Profit.ro, relevă că ultimul contract obținut de la stat a fost în noiembrie anul trecut.
Sursa foto:gds.ro
Florea Diaconu, care până astăzi controla 90% din acțiuni, a cedat 51% din participație. Ionel Pirpiliu a rămas în posesia unui pachet de 10%.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ostahie a înființat un joint-venture cu taiwanezii de la Promate și va distribui brandul în toate țările din Europa Centrală și de EstIonel Pirpiliu este fratele lui Ștefan Pirpiliu, fost deputat ales din partea PDL, în legislatura 2008-2012. Ștefan Pirpiliu a făcut parte din grupul parlamentar al PDL până în august 2012, iar până la finalizarea mandatului a rămas neafiliat.
Delta ACM 93 este implicată în acest moment și în lucrările la Magistrala de metrou Drumul Taberei-Eroilor, având și înțelegeri de reparare a unor străzi în Capitală.
Anul trecut, compania, cu peste 510 angajați, a avut afaceri de 254,1 milioane lei și un profit net de 1,8 milioane lei, nefigurând cu datorii la stat. Cifrele sunt însă cele mai mici din ultimii zece ani, în condițiile în care afacerile din anii anteriori au depășit 500 milioane lei, iar profitul din 2016, de exemplu, a fost de 18,5 milioane lei, oricum mult sub rezultatul din 2014, de peste 42 milioane lei câștig net.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiune pregătită: Altex intenționează să dezvolte o platformă prin care să vândă produsele altor comercianți. La acest moment, rivalii eMAG și Flanco sunt singurii care operează un marketplaceÎn același timp, însă, datoriile totale au depășit 316 milioane lei.
Recent, conform datelor analizate de Profit.ro, companiei i-a fost cerută insolvența de către două firme de construcții pentru creanțe cumulate de 1,2 milioane lei, contestația sa fiind respinsă.