EXCLUSIV Schimbări majore în piața asigurărilor. “Mr. Exclusivitate”, prima victimă a revoluției din RCA

EXCLUSIV Schimbări majore în piața asigurărilor. “Mr. Exclusivitate”, prima victimă a revoluției din RCA

Foto: pagina personală de Facebook

Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 24 iul 2017

Din 20 iulie, Alexandru Printz (foto) nu mai este responsabil pentru secțiunea auto în cadrul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR). Aproape fără experiență în asigurări și încă implicat într-o afacere personală din domeniul imobiliar, prin firma "Mr. Exclusivitate", Printz a ajuns la concluzia că nu poate gestiona în numele unei organizații cea mai dinamică perioadă din istoria pieței asigurărilor, cu schimbări fără precedent în ceea ce privește legislația RCA.

Locul rămas liber la UNSAR va fi ocupat de Alexandru Grigorescu, în prezent manager auto la Uniqa Asigurări. De altfel, Grigorescu a fost văzut și la ultima întâlnire organizată de ASF, la Palatul Parlamentului, pe tema normei care va completa legea RCA, intrată în vigoare pe 12 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News

Grigorescu are o pregătire tehnică și o experiență de aproape 10 ani în asigurări. El a absolvit Universitatea Politehnică în 2005 și a lucrat la Generali, în departamentele de daună, din 2008 până în 2015. Din 2015 a venit la Uniqa Asigurări, ca șef pe auto.

" Alexandru Grigorescu este, începând de azi, noul coordonator al secțiunii Auto în cadrul UNSAR.Alexandru are o experiență în domeniul asigurărilor de aproximtiv 10 ani, activând de-a lungul carierei sale în unele dintre cele mai mari companii de asigurări din România. De profesie inginer auto, a activat în asigurări în optimizarea proceselor și îmbunătățirea acestora bazându-se pe nevoile și tendințele pieței, în coordonarea activităților de management lichidare daune, coordonarea activității de negociere amiabilă a dosarelor de vătămări corporale, dar și în managementul reclamațiilor. Venind din zona de de daune, Alexandru va fi de mare ajutor echipei în continuarea proiectelor deja demarate și în efortul comun de atingere a obiectivelor asumate de către UNSAR.", au transmis Profit.ro reprezentanții UNSAR. 

Proprietarii grupului care deține Pizza Hut și KFC pe mai multe piețe vor să vândă afacerea și să listeze și un pachet de acțiuni la Bursa București CITEȘTE ȘI Proprietarii grupului care deține Pizza Hut și KFC pe mai multe piețe vor să vândă afacerea și să listeze și un pachet de acțiuni la Bursa București

Printz, arată sursele Profit.ro, a fost contestat pe mai multe voci din interiorul UNSAR încă de la selectarea sa, în aprilie anul acesta. La acel moment, însă, susținătorii săi din cadrul uniunii au reușit să se impună.

Subtitlitățile tehnice ale noii legislații RCA au părut, totuși, să îl depășească pe fostul responsnbil auto din UNSAR, care nu are experiență în asigurări decât la nivel de proiecte speciale, mai degrabă tangențiale cu activitățile de bază din domeniu.

El ar fi luat singur decizia de a pleca, în urma unor discuții avute cu persoana care l-a susținut inițial, dar și cu mai mulți șefi de companii cu influență în UNSAR.

“Nu spune nimeni nu este un om inteligent, cu foarte multe calități și o gândire economică excelentă. În perioada aceasta, cu schimbări majore în zona legislației, este nevoie, însă, de cineva cu foarte multe cunoștiințe de natură tehnică. El nu doar că nu le avea, dar era și foarte implicat în propria afacere. Vinde și închiriază locuințe. Există încă bannere cu chipul său în care se face reclamă acelei firme. Nu cred că ar fi putut, în acest context, să rămână reprezentantiv pentru UNSAR”, a explicat, pentru Profit.ro, o sursă apropiată discuțiilor.

Printz ar fi luat decizia de a pleca în jurul datei de 10 iulie, când deja începea să se contureze o înfrângere a firmelor de asigurare pe “frontul” RCA.

Normele publicate pentru consultare publică de către ASF și, mai ales, forma luată de acestea după discuțiile cu părțile implicate, nu sunt deloc în favoarea firmelor de asigurare care au pierdut aproape tot ce au cerut, cu excepția unor reglementări nu foarte clare în ceea ce privește vătămările corporale și daunele morale.

Asigurătorii, prin reprezentanții lor din zona de comunicare și lobby nu numai că au eșuat în încercarea de a evita introducerea decontării directe sau a unui tratament special aplicat clienților cu risc ridicat, dar au pierdut, pentru prima dată în istoria acestei piețe, monopolul în ceea ce privește activitățile de constatare și evaluare a daunelor.

Reprezentanții firmelor de transport și cei ai service-urilor au reușit să își impună aproape toate cerințele.

Români și străini își cumpără apartamente la mare ca proprietate periodică, inclusiv ca dar de nuntă sau pentru nepoți. Companiile le cumpără pentru angajații merituoși CITEȘTE ȘI Români și străini își cumpără apartamente la mare ca proprietate periodică, inclusiv ca dar de nuntă sau pentru nepoți. Companiile le cumpără pentru angajații merituoși

Pe de altă parte, așa cum a arătat Profit.ro încă din luna aprilie, prima sarcină a noii conduceri UNSAR era tocmai obținerea unei legislații RCA cât de cât favorabile afacerilor desfășurate de asigurători în România.

În acest context, au apărut nemulțumiri inclusiv în ceea ce privește activitatea Soranei Mantho, directorul general al UNSAR care, spun sursele Profit.ro, ar fi avut mai multe discuții tensionate cu persoane din conducerea unor firme importante de asigurare.

Reamintim că actuala conducere UNSAR a fost selectată, așa cum a anunțat organizația, în cadrul unei proceduri complexe care a implicat o firmă specializată în recrutare, precum și interviuri de natură tehnică avute cu persoane specializate din UNSAR.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unsar
rca
printz