Omul de afaceri Răzvan Petrovici a primit 4 oferte pentru vânzarea echipamentelor din parcul Terra Park, deschis în toamna anului 2011 de Nadia Comăneci, Elena Udrea și fostul primar din Chicago și avansat ca principalul loc de distracție din sectorul 6 al Capitalei, o investiție de aproape 5 milioane euro, dar intrat în faliment la scurt timp după deschidere. De tranzacție este interesată și o companie americană, dar care nu a avansat până la acest moment o ofertă.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Astăzi, operatorul parcului, controlat de Răzvan Petrovici, este în faliment, echipamentele fiind neutilizate de circa 4 ani. Profit.ro a anunțat în vara anului trecut că Terra Park a fost scos la vânzare.
În februarie, Profit.ro anunțat de asemenea că Interlink, companie britanică ce livrează clienților echipamente pentru parcuri de distracții, a depus o ofertă pentru a cumpăra parcul.
Ultimele informații relevă că Interlink a oferit acum circa 900.000 euro pentru a prelua echipamentele, după ce la începutul anului, cum anunțat Profit.ro, era dispusă să ofere doar aproximativ jumătate de milion de euro.
Interlink, pe piață din 1982, produce aparate și instalații pentru parcurile de distracție din întreaga lume, precum trenuri roller coaster, având fabrici în Marea Britanie și Franța și deținând inclusiv o oțelărie.
O ofertă apropiată ca valoare a fost depusă de Troostwijk, unul dintre cei mai mari organizatori de licitații industriale online din Europa. Compania își asumă un preț de pornire pentru vânzarea echipamentelor din parc de 800.000 euro, cerând în schimb un comision de succes.
O altă ofertă a fost depusă de către o firmă din Constanța, care dorește însă doar 6-7 echipamente la un preț total de până în 200.000 euro.
Dar cea mai consistentă ofertă a fost avansată, surprinzător, de societatea Administrare Active sector 3 SRL, prin care Consiliul Local al sectorului 3 din Capitală, unde primar este Robert Negoiță, derulează în principal proiecte imobiliare, aceasta oferind 1,9 milioane euro. Cel mai probabil, intenția este de a transfera echipamentele Terra Park către un alt parc, din sectorul 3 al Capitalei.
O ofertă este încă așteptată și din partea companiei Intermark Ride Group, divizie a The Intermark Group, cu sediul în Nashville, SUA, care s-a arătat de asemenea interesată de cumpărarea activelor.
CITEȘTE ȘI Tranzacție: Fabrica din Brașov a germanilor de la REGE Automotive a fost cumpărată de americaniParcul a fost deschis în toamna anului 2011 și avansat ca principalul loc de distracție din sectorul 6 al Bucureștiului. La inaugurare au venit Nadia Comăneci, Elena Udrea, primarul de atunci al sectorului 6, fostul primar al orașului Chicago Richard M. Daley.
Ulterior, însă, s-a constatat, conform documentelor analizate de Profit.ro, că parcului îi lipsesc punctele majore de atracție, iar numărul de vizitatori este cu 70% mai mic decât cel preconizat în studiul de fezabilitate.
În aceste condiții, parcul a fost închis în 2014.
Investiția a fost și este încă prezentată drept primul parc tematic de distracții din România. Suprafața ocupată este de 3 hectare, aparținând companiei Rami Dacia.
CITEȘTE ȘI FOTO Hasbro și Nintendo își unesc forțele și schimbă regulile jocului Monopoly după 82 de ani, bazat pe jocul video Super MarioParcul a fost construit pe baza studiului de fezabilitate întocmit de compania Baustudio Architecs, lider mondial cu peste 20 de proiecte implementate, dar, în realitate, estimările și calculele preconizate de acest studiu s-ar fi dovedit, conform documentelor, a fi total eronate, numărul de vizitatori estimat, numărul de zile de activitate și perioada de recuperare a investiției fiind total eronate.
Investitorii au poziționat parcul între cele două mari mall-uri din sectorul 6, Plaza și AFI, mizând astfel pe un aflux de vizitatori din cele două direcții, dar au ajuns repede la concluzia ca atracțiile din parc nu sunt suficient de convingătoare, astfel că încasările au fost cu mult sub plan.
CITEȘTE ȘI FOTO Vameșii români au oprit la granița peste 41.000 de sticle de "Șampanie sovietică"Parcul plătea o chirie substanțială pentru terenul ocupat, de 170.000 euro lunar.
Pentru a salva parcul, proprietarii au organizat și concursuri de mâncat fructe, în ideea că astfel vor crește interesul, dar fără succes.
Astăzi, operatorul parcului este în faliment, cu datorii totale de peste 61 milioane lei.
Parcul a fost scos acum la vânzare, în tentativa de a recupera din investiție.