EXCLUSIV KDF Energy trebuie să achite în insolvență peste 16 milioane euro. Cel mai mare creditor este chiar proprietarul, discretul om de afaceri George Brăiloiu

EXCLUSIV KDF Energy trebuie să achite în insolvență peste 16 milioane euro. Cel mai mare creditor este chiar proprietarul, discretul om de afaceri George Brăiloiu
scris 26 mai 2017

Furnizorul de energie KDF Energy, intrat în insolvență în luna martie după o iarnă friguroasă care a determinat mulți furnizori să solicite intrarea în insolvență, va avea de achitat datorii totale de peste 16 milioane de euro, către mai mult de 70 de creditori.

Printre aceștia sunt Banca Transilvania (16,6 milioane lei), Credit Europe Bank (1,8 milioane lei), OMV Petrom (4,3 milioane lei), Hidroelectrica (10,6 milioane lei)

Urmărește-ne și pe Google News

Fiscul are de recuperat aproape 5 milioane lei, cifre acceptate în tabelul preliminar.

Cel mai mare creditor al companiei este însă chiar proprietarul, omul de afaceri George Brăiloiu, care trebuie să recupereze peste 22,7 milioane de lei.

Brăiloiu (47 de ani) este un om de afaceri extrem de discret, ieșind în ochii publicului doar în urmă cu 6 ani, când a cumpărat prin licitație manuscrisele lui Emil Cioran, donându-le ulterior Bibliotecii Academiei.

EXCLUSIV Noile prețuri RCA, pe fiecare firmă de asigurare, pe șofer și pe mașină. Primele calcule concrete, pe cazuri reale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noile prețuri RCA, pe fiecare firmă de asigurare, pe șofer și pe mașină. Primele calcule concrete, pe cazuri reale

În iarnă, compania s-a numărat printre furnizorii anunțați de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) că nu și-au respectat obligațiile din contractele încheiate pe Piața Centralizată pentru Serviciul Universal (PCSU) privind vânzarea cantităților de energie electrică tranzacționate ȋn sesiunea de licitație aferentă trimestrului I 2017. 

În acest an au mai intrat în insolvență Arelco Power Transenergo Com. și Elcomex.

Cererea în creștere de energie electrică ca urmare a iernii friguroase a condus la o majorare a prețurilor pe piața spot până la nivelul de 650 de lei, fapt ce a determinat mai mulți furnizori să solicite intrarea în insolvență. Aceștia și-au estimat greșit necesarul de electricitate pentru această perioadă, fiind astfel forțate fie să cumpere, dacă-și permiteau, energia suplimentară de pe piața pentru ziua următoare a OPCOM, fie să solicite insolvența sau reatragererea de pe piață.

Ce trebuie știut despre liberalizarea prețurilor la gaze la producători de la 1 aprilie CITEȘTE ȘI Ce trebuie știut despre liberalizarea prețurilor la gaze la producători de la 1 aprilie

Clienții acestor furnizori au fost preluați de furnizori de ultimă instanță (FUI) care activează în regiune, și anume de companiile de furnizare “surori” ale companiilor de distribuție din acea zonă (administratorii de rețea).

KDF, controlat de omul de afaceri George Brăiloiu, este o companie cu capital integral privat, înființată în 2002, cu operațiuni și în Bulgaria și Grecia în tranzacționarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, extinzându-și activitatea, din 2010, în trading de energie și furnizare energie.

În 2015, compania a avut un profit net de 547.766 lei și afaceri de peste 217 milioane lei. Tot în 2015, conform termene.ro, datoriile însumau 120,5 milioane lei.

EXCLUSIV KDF Energy trebuie să achite în insolvență peste 16 milioane euro. Cel mai mare creditor este chiar proprietarul, discretul om de afaceri George Brăiloiu

 

viewscnt
Afla mai multe despre
kdf