Hotelurile din București trec la acest moment prin cele mai drastice controale din ultimii zece ani. Inspectori Atifraudă și cei responsabili cu regulile sanitar-veterinare, normele de securitate și combaterea muncii la "negru" controlează Marriott, Radisson, InterContinental, Sheraton, Hilton, Continental, Novotel, Ibis Parlament, Ibis Gara de Nord, Cișmigiu și alte hoteluri.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Verificările au fost inițiate în contextul în care România va prelua de la 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, președinția Consiliului UE și peste 200 de evenimente vor fi organizate în București, la care se adaugă alte 100 acțiuni în restul țării.
Un număr de 23 de hoteluri din centrul Capitalei au semnat cu Ministerul Afacerilor Externe un protocol în baza căruia vor asigura cazarea participanților la evenimentele găzduite de România în contexul preluării președinției UE. Aceste unități sunt acum verificate, alături însă de alte structuri de cazare care nu figurează pe listă.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză: Ovidiu Buluc, care și-a vândut afacerea Farmexim și Help Net, intră pe piața imobiliară printr-o tranzacție de peste 5 milioane euroÎn acest context, hotelurile din Capitală au fost luat efectiv la puricat de organele de control ale statului, începând cu Antifrauda și până la Direcția Sanitar-Veterinară. Controalele, începute cu trei săptămâni în urmă, sunt cele mai drastice prin care a trecut piața hotelieră bucureșteană din 2008, când în Capitală a fost organizat summit-ul NATO.
Principalele controale vizează cele 23 de hoteluri care au semnat cu Ministerul de Externe angajamentul prin care acestea vor caza participanții la diversele evenimente din prima jumătate a anului viitor. Printre acestea sunt Marriott, Radisson, InterContinental, Sheraton, Hilton, Continental, Novotel, Ibis Parlament, Ibis Gara de Nord, Cișmigiu și altele, toate situate la cel mult 3,5 kilometri distanță de Palatul Parlamentului, unde sunt programate majoritatea evenimentelor.
"Le verifică din punct de vedere al securității sanitar-veterinare, din punct de vedere al normelor de securitate, dacă au contract cu o firmă de pază, dacă au camere de luat vederi, dacă angajații sunt înregistrați în Revisal și verifică și din punct de vedere financiar dacă respectă procedurile", au declarat pentru Profit.ro reprezentanții patronatelor din domeniu.
Ei spun că, în contextul preluării președinției UE de către România, sunt controlate toate aceste hoteluri, pentru ca activitatea lor să fie legală din toate punctele de vedere.
Hotelierii spun însă că aceste controale s-au extins și la alte structuri de cazare, nu doar la cele 23 de pe listă.