Omul de afaceri Ion Țiriac pregătește un proiect imobiliar de anvergură, cel mai important ansamblu gândit până astăzi de fostul mare tenisman, creditat la acest moment de Forbes cu o avere de 1,1 miliarde dolari. Complexul va include locuințe, birouri, magazine, dar și un hotel, urmând să fie ridicat în zona centrului expozițional Romexpo din Capitală.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Construcțiile vor avea o înălțime de 12 etaje plus 4 în subsol, intenția fiind însă ca acestea să fie ridicate pe 20 de etaje plus 4 în subsol dacă soluția tehnică permite, conform informațiilor Profit.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ansamblul va fi dezvoltat pentru un teren de 5,56 hectare, urmând să fie amenajat și un showroom auto.
„Pentru început, interesul nostru este de a dezvolta un master plan care să se înscrie în direcțiile de dezvoltare pe care le vedem în zonă, astfel încât să pregătim terenul pentru viitor. Nu avem încă niște date certe“, a declarat, contactat de Profit.ro, Bogdan Cernescu, managing director al Țiriac Imobiliare.
Anul trecut, zona Expoziției s-a remarcat drept cea mai tranzacționată din București, înregistrând șase tranzacții pentru dezvoltări de proiecte de birouri, rezidențiale sau mixte, în care au fost implicați jucători mari - Portland Trust, GTC (complex de birouri), Atenor Group, Impact Developer&Contractor (Luxuria Domenii Residence), Futureal și Iulius Group. Aproximativ 8 hectare de teren au fost securizate de către aceștia în zonă (la care se adaugă suprafața de teren cu pavilioanele expoziționale Romexpo, care au făcut obiectul asocierii dintre Camera de Comerț și Iulius Mall).
Tot în zonă, în noiembrie 2017, cum a anunțat atunci Profit.ro, a lansat și George Copos construcția Ana Tower, clădire de birouri proiectată să aibă o înălțime de peste 100 de metri.
La acest moment, Tiriac lucrează la un turn de birouri în apropiere de sediul Guvernului, în zona Pieței Victoriei, denumit Țiriac Tower, cu 3 corpuri de clădire de 5, 8, respectiv, 12 etaje plus cinci în subsol, investiție de circa 30 milioane euro, proiect estimat să fie livrat la finele anului viitor.
CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul britanic Volex, printre principalii furnizori de ansambluri de cabluri la nivel mondial, a cumpărat fabrica de cabluri GTK din CraiovaProiectul ar urma să îi aducă omului de afaceri câte 3,6 milioane de euro pe an, conform anunturilor de închiriere promovate pe piață.
În paralel, Ion Țiriac caută, de mai mulți ani, parteneri pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial în zona Podului Grant din cartierul bucureștean Crângași, pe terenul fostei întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), fără însă ca la acest moment proiectul să fie efectiv lansat.
CITEȘTE ȘI Tranzacție: Fondul asiatic de investiții CEECAT Capital iese de pe piața românească prin vânzarea producătorului de cărămidă Brikston către grupul austriac LeierPe acest amplasament este dorită realizarea unui complex de clădiri cu înălțimi de până la 80 de metri, dar și imobile cu nivel redus, cu locuințe terasate. Imobilele vor avea grădini verticale și piscine construite pe acoperiș. Varianta alternativă presupune integrarea în proiect a turnului IFMA de 114 metri, folosit în regimul comunist pentru testarea ascensoarelor. Proiectul prevede înălțarea imobilului, astfel că ar putea deveni cea mai înaltă clădire din țară.
În ultimii ani, Țiriac a mai dezvoltat un club rezidențial de lux în Băneasa și un cartier rezidențial în Chitila.