Digi Communications a finalizat astăzi preluarea Invitel Tavkozlesi, unul dintre operatorii cheie pe piața de telecomunicații din Ungaria, cu 135,4 milioane euro, tranzacție inițiată în vara anului trecut. În toamnă, compania, intrată recent pe bursă, s-a împrumutat cu 200 milioane euro, parte din sumă urmând să fie folosită pentru acoperirea costurilor de cumpărare a Invitel Tavkozlesi.
Finalizarea tranzacției era inițial preconizată pentru 14 martie 2018.
Autoritatea de Concurență din Ungaria a aprobat tranzacția, dar cu condiția ca Digi să vândă în cel mult 6 luni rețelele Invitel din 16 localități și să nu prelungească contractele de închiriere încheiate cu operatorii independenți de comunicații electronice fixe din 23 de localități din Ungaria.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Digi Communications este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații din România și Ungaria, fiind o companie înregistrată în Olanda prin intermediul căreia omul de afaceri Zoltan Teszari controlează cea mai mare afacere, compania RCS&RDS, ce deține cea mai mare rețea de cablu TV din România și a patra companie de telefonie mobilă, Digi Mobil.
Compania preluată de Digi face parte din Grupul Invitel și este unul dintre operatorii cheie pe piața de telecomunicații din Ungaria, derulând afaceri de peste 20 de ani. Are un portofoliu de clienți rezindențiali și de tipul întreprinderilor mici și furnizează servicii multimedia și de divertisment, precum televiziune digitală și HD interactive, internet rapid, telefonie fixă.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Coșmarul Astra Asigurări are șanse mari să se repete. Primele scenarii privind falimentul celui mai mare vânzător de RCAEste al doilea cel mai mare operator de servicii de telecomunicații fixe și internet fix din Ungaria, prin raportare la segmentul de clienți rezidențiali și întreprinderi mici.
În 2016, compania din Ungaria a avut o cifră de afaceri de aproximativ 85 milioane euro și un profit de 23,2 milioane euro.
Anul trecut, ccompania a avut o cifră de afaceri de aproximativ 83 milioane euro și EBITDA de aproximativ 24 milioane euro.
La finele lunii aprilie, compania din Ungaria avea 695.099 clienți la serviciile de de televiziune prin cablu, internet fix și telefonie fixă.
Compania lui Teszari speră ca tranzacția să consolideze poziția Digi HU și, respectiv, a Digi Communications pe piața de telecomunicații din Ungaria.
În 2016, operațiunileDigi din România au generat încasări de 612,7 milioane euro, sau 72,7% din veniturile totale, iar afacerile din Ungaria au generat 137,9 milioane euro (16,4% din venituri).