Societatea de Construcții Napoca (NAPO), controlată de omul de afaceri Ioan Bene, pe care Ion Țiriac i-a vândut-o în 2011 omului de afaceri clujean Ioan Bene, astăzi trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar privind atribuirea de către directorul Aeroportului Cluj și fostul președinte al Consiliului Județean a unui contract fără licitație, pregătește contractarea unui împrumut de până la 10 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de aproape 10.000 metri pătrați.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Împrumutul este prevăzut să fie contractat de la Libra Bank, pe o durată de până la 10 ani.
În primăvară, compania a lansat vânzarea a trei terenuri, în suprafață cumulată de peste 42.000 metri pătrați, pentru a obține lichidități de 5 milioane de euro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În urmă cu șase ani, Ioan Bene a cumpărat compania de la Ion Țiriac într-o tranzacție de aproximativ 4 milioane de euro, cu dorința de a se implica în proiectul de construcție a Autostrăzii Transilvania.
Astăzi, conform termene.ro, compania are printre acționari mai multe firme și persoane fizice, inclusiv pe Ioan Bene prin intermediul Napoca PI Construct SRL.
Societatea s-a delistat de pe piața Rasdaq în toamna anului 2015, pentru a reveni la cota Bursei de Valori București în luna aprilie a anului trecut.
CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Cel mai mare jucător independent din serviciile de dializă, controlat de fondul de investiții Bridgepoint, a preluat afacerile din România ale RontisÎn primele 3 luni ale acestui an, Societatea de Construcții Napoca (NAPO) a avut venituri operaționale de 6,96 milioane lei, în scădere cu 27,04% față de 9,54 milioane lei în perioada similară a anului trecut. În același timp, cheltuielile de exploatare s-au micșorat cu 34,45%, la 6,85 milioane lei, de la 10,45 milioane lei. În acest context, compania a raportat un profit trimestrial marginal, de aproximativ 34.000 de lei, în timp ce în T1 2016 erau pierderi de aproximativ 939.000 de lei.
Titlurile companiei sunt tranzacționate sporadic, pe volume foarte mici, uneori de doar câțiva lei, emitentul având o capitalizare bursieră de 11,3 milioane lei.