Grupul grec Folli Follie, care controlează în România compania FF Group, unul dintre cei mai importanți distribuitori și retaileri naționali de articole de sport și fashion, a cerut protecția legii împotriva creditorilor, față de care are datorii de peste 532 milioane euro, și a angajat banca de investiții Rothschild să caute finanțare pe piețele internaționale, fie prin refinanțarea obligațiunilor existente, fie prin alte mijloace, cerându-i și să restructureze activitățile grupului. Protecția legii împotriva creditorilor evită pentru o perioadă de 4 luni măsuri precum executări silite. Acțiunile FF au fost suspendate de la tranzacționare la Bursa din Atena.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În luna mai, fondul Quintessential Capital Management (QCM) a emis un raport în care afirma că grupul a supraestimat numărul de puncte de vânzare care operează în întreaga lume și și-a exprimat îngrijorarea față de cifrele financiare raportate.
De partea cealaltă, grupul a anunțat că a dispus efectuarea unui audit financiar și că vrea ca în acest interval să prevină orice degradare a valorii activelor, având și intenția de a aplica un plan de restructurare.
"Punctul predominant al unui astfel de plan este restructurarea completă a operațiunii financiare ale companiei pentru protejarea intereselor acționarilor, creditorilor, partenerilor și investitorilor săi și păstrarea tuturor posturilor de lucru", a afirmat compania.
Presa elenă vorbește însă de cel mai mare scandal al pieței bursiere locale din ultimele decenii, anticipând cele mai mari amenzi din istoria modernă a pieței interne de valori pentru presupusa manipulare a pieței prin răspândirea de informații false și inducere în eroare a investitorilor.
În România, prin compania FF Group, grupul grec deține la nivel național o rețea extinsă de magazine, dintre care magazine de tip monobrand (Nike, Calvin Klein Jeans, Folli Follie) și magazine multibrand (collective, _kix). Conform presei elene, aceste branduri nu sunt afectate de cererea de protecție a legii împotriva falimentului depusă de grupul grec și pot alege alți dealeri.
Anul trecut, cu 446 angajați, FF Group România a avut afaceri de 209 milioane lei și un profit net de 11,1 milioane lei.