Cătălin Homor, fostul șef al Metrorex și Companiei de Infrastructură Rutieră, validat pentru a construi turnul de birouri de peste 100 de metri al lui Copos, alături de Ion Taban, șef al CA din ianuarie 2016

Cătălin Homor, fostul șef al Metrorex și Companiei de Infrastructură Rutieră, validat pentru a construi turnul de birouri de peste 100 de metri al lui Copos, alături de Ion Taban, șef al CA din ianuarie 2016
scris 28 dec 2017

Cătălin Homor, fost director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și director general interimar al Metrorex, a fost validat de compania Ana Tower ca vicepreședinte al Consiliului de Administrație, el urmând să coordoneze construcția turnului de birouri de peste 100 de metri din București. Consiliul de Administrație este condus din ianuarie 2016 de Ion Taban. Copos a anunțat recent, prin intermediul Profit.ro, că a început lucrările de construcție, pe care intenționează să le finalizeze în decembrie 2019.

Aducerea lui Homor a fost anunțată luna trecută de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

De profesie inginer constructor, Homor a fost director de Investiții și Achiziții al Metrorex în intervalul 2013-iulie 2015, iar ulterior a fost numit director general interimar al companiei.

La sfârșitul anului 2015 a preluat conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), post deținut până la începutul acestui an.

EXCLUSIV Liebrecht & wooD, care deține Fashion House, a vândut terenul pe care voia să construiască Bucharest Logistic Center, unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare. Ideea, preluată acum de un dezvoltator polonez CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Liebrecht & wooD, care deține Fashion House, a vândut terenul pe care voia să construiască Bucharest Logistic Center, unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare. Ideea, preluată acum de un dezvoltator polonez

La începutul lunii noiembrie, George Copos a declarat pentru Profit.ro că a început construcția Ana Tower, clădire de birouri proiectată să aibă 24 de etaje și o înălțime de peste 100 de metri, estimând că va încheia lucrările în decembrie 2019. Investiția a fost evaluată la circa 50 de milioane de euro.

Construcția va fi finanțată și printr-un credit de 38 milioane euro de la CEC, semnat pe 15 ani.

"Va fi o clădire doar de birouri. Avem autorizații și am început deja construcția de două săptămâni. Vor fi credite și banii noștri pentru construcție. Eu sunt român și investesc în România. Va fi un proiect unic", a spus Copos.

Tranzacție: Compania imobiliară WDP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, cumpără în România terenuri de 44 hectare de la producătorul de biscuiți Ro Star, lângă depozitul închiriat recent Decathlon CITEȘTE ȘI Tranzacție: Compania imobiliară WDP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, cumpără în România terenuri de 44 hectare de la producătorul de biscuiți Ro Star, lângă depozitul închiriat recent Decathlon

Construcția va avea o suprafață de 50.000 metri pătrați.

Profit.ro a anunțat în primăvară că George Copos a preluat controlul integral asupra societății Ana Tower Offices, care va opera clădirea, cumpărând participația de la Global Trade Centre, de 50% din capitalul social.

Turnul de birouri a fost pregătit să fie construit din 2012 în apropiere de Piața Presei Libere din București, lângă hotelul Crowne Plaza deținut tot de Copos,, proiectul indicând atunci că Ana Tower va oferi spre închiriere aproximativ 28.000 metri pătrați de spații de birouri. Investiția aferentă construcției a fost evaluată inițial la 70 de milioane de euro.

Pentru suportarea investiției, Copos s-a asociat inițial cu GTC, care dezvoltase în București complexul City Gate din Piața Presei Libere, Europe House și America House din Piața Victoriei.

Ana Tower, companie membră a Ana Holding, a fost înființată în 2007, cu ideea de a construi un turn de birouri Clasa A care să reprezinte cea mai înaltă clădire din București. Între timp au fost construite Sky Tower, proprietatea Raiffeisen Property International (137 metri), clădirile Bucharest One, în construcție (120 metri) și Tower Centre International (107 metri), ultimele deținute de omul de afaceri grec Ioannis Paplekas, care sunt astăzi cele mai înalte trei clădiri din București și singurele din țară care au peste 100 de metri.

viewscnt
Afla mai multe despre
homor
copos
turn