Notariatele membre ale Uniunii Internaționale a Notariatului, printre care și notariatul român, au celebrat pe 2 octombrie a.c. „Ziua Internațională a Notariatului”. La această dată, în anul 1948, a avut loc la Buenos Aires primul Congres al UINL.
Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a fost admisă ca membru cu drepturi depline în Uniunea Internațională a Notariatului (UINL) pe 30 mai 1997, la Santo Domingo, în Republica Dominicană.
În luna octombrie a anului 2004, prin votul Adunării Notariatelor membre ale Uniunii Internaționale a Notariatului, notariatul român a început să fie reprezentat în această
organizație profesională mondială în Comitetul Executiv și în Consiliul Permanent, precum și în Comisiile de specialitate ale UINL.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În prezent, notariatul român are reprezentanți atât în Consiliul General al UINL, cât și în comisiile și grupurile de lucru ale organizației, și anume în: Comisia de Securitate Socială Notarială, Comisia Deontologie Notarială, Comisia Teme și Congrese, Comisia Drepturile Omului, Grupul de lucru Noile Tehnologii, Grupul de lucru Formare și Grupul de lucru Act Autentic.
UINL este o organizație internațională non-guvernamentală care promovează, coordonează și dezvoltă funcția și activitatea notarială din statele membre. Înființată în anul 1948, organizația unea inițial notariatele din 19 state membre, pentru ca în prezent să numere 87 de organizații notariale din întreaga lume, printre care: 22 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene și 15 dintre cele 19 state membre G20, expresie a expansiunii sistemului juridic european.
Sursa: Biroul Comunicare Uniunea Națională a Notarilor Publici din România
Material Legal Marketing