Statul își execută silit unul dintre institutele de cercetare, aflat în coordonarea Ministerului Cercetării, căruia îi vinde sediul, aflat în centrul Bucureștiului, pentru a recupera astfel o parte din datoriile institutului către Fisc. Imobilul a fost construit în 1910 și este inclus pe lista de clădiri cu risc seismic din 1993. Fiscul are de recuperat peste 10 milioane de lei de la Institut.
Pe lângă sediul administrativ din București, INCDMRR dispune și de Centrul de laboratoare Magurele, situat pe șoseaua de centură a Capitalei, dar și de Stația pilot Merișani, din județul Argeș. Stația pilot este dezafectată și este destinată închirierii de spații.
Fiscul a scos acum la licitație 3 etaje folosite ca spații de birouri din clădirea situată pe Bulevardul Carol, la numărul 70. În total, pe cele trei etaje, 1, 2 și 3, se află 17 birouri și alte spații ale INCDMRR. Licitația este programată pentru 8 martie.
Pentru cele 3 etaje, Fiscul cere 1,16 milioane de lei, fără TVA. Suma pare mică, având în vedere zona clădirii, însă explicația ar putea consta în faptul că se află pe lista imobilelor cu risc seismic din 1993.
Potrivit listei Primăriei Capitalei, clădirea a fost expertizată în 1993 cu risc seismic, fiind necesară începerea lucărilor de consolidare în cel mult cinci ani.
Institutul se află în coordonarea Ministerului Cercetării și Cercetării.
Fiscul are de recuperat de la institut o sumă de peste 10 milioane de lei, în contul a două sechestre, de 8,3 milioane lei, respectiv 2,1 milioane lei.