Software Mind, furnizor polonez de servicii dezvoltare software, a preluat compania românească Code Factory, pe piață de 15 ani și cu peste 220 de angajați în România, Marea Britanie, Irlanda și Republica Moldova, polonezii intrând astfel pe piața din România.
Code Factory a dezvoltat platforme de betting pentru companii precum William Hill, în SUA.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Ne bucurăm că datorită parteneriatului am trecut la o nouă etapă de dezvoltare, ceea ce presupune și o creștere substanțială a numărului de angajați care pot lucra remote, dar și în birourile noastre din București, Timișoara și Craiova. Ne dorim ca în perioada următoare să formăm noi specialiști prin intermediul programelor de internship, dar și să atragem noi colegi interesați de oportunitățile de dezvoltare oferite de noi”, afirmă Ionuț-Cristian Negrescu, CEO Code Factory România și Moldova.
Tranzacția a constat dintr-o achiziție în valoare de 9 milioane euro pentru 26,7% din acțiunile Software Mind de la Ailleron și o creștere de capital de 16 milioane euro, ceea ce a crescut cota PEF VIII în companie la 50,2%.
CITEȘTE ȘI VIDEO Arbitru român, acuzat de rasism. Scandal în Liga Campionilor, jucătorii s-au retrasSoftware Mind este o companie poloneză fondată în 1999. Firma dezvoltă soluții software complete pentru clienți cu profil înalt care includ lideri din domeniul tehnologic sau financiar sprijiniti de firme de private equity, precum și unicorni din Sillicon Valley. Printre clienții Software Mind se numără companii de fintech, servicii medicale și high-tech din Statele Unite, Marea Britanie și Scandinavia, precum și cei mai mari patru operatori de telefonie mobilă din Polonia și alți câțiva din străinătate.
Compania își desfășoară activitatea din patru centre de dezvoltare din Polonia: în Cracovia, Rzeszów, Varșovia și Bielsko-Biała.
Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu un capital total care depășește 2,5 miliarde euro.
Aceste fonduri au investit aproape 2 miliarde euro în 144 de companii din diverse sectoare și au vândut 134 de companii realizând încasări brute de 4,1 miliarde euro.